Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Nτιπ με αβοκάντο και ντομάτα (γκουακαμόλε)

15 Αυγούστου 2013

Nτιπ με αβοκάντο και ντομάτα (γκουακαμόλε)

recipe2173_guakamole

ΥΛΙΚΑ

  • Για το ντιπ
    • 350 γρ. αβοκάντο, καθαρισμένο
    • 81 γρ. ντομάτα κονκασέ
    • 45 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
    • 40 γρ. χυμός λάιμ
    • 15 γρ. κόλιανδρο φρέσκο, ψιλοκομμένο
    • 20 γρ. ελαιόλαδο
    • αλάτι
    Για 550 γραμ. ντιπ
    15 λεπτά

    ΚΤΕΛΕΣΗ

    Για το ντιπΑνακατεύουμε όλα τα υλικά και τα χτυπάμε με το σύρμα, μέχρι να πολτοποιηθεί το αβοκάντο.

    Αλατίζουμε και δοκιμάζουμε.

    Σερβίρουμε τη σάλτσα αμέσως ή τη διατηρούμε στο ψυγείο, στη συντήρηση.

                                                                                                    

       Το ποτό που του ταιριάζει

    Επιλέξτε ένα κρασί από την ποικιλία Sauvignon Blanc, καθώς η παρουσία του αβοκάντο σε συνδυασμό με τη αιθέρια, εξωτική και φυτική γεύση του κρασιού θα δώσει το μέγιστο γευστικό αποτέλεσμα.

    Πηγή:yiannislucacos.gr