Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Απίστευτοι κήποι στις οροφές του Πανεπιστημίου Dawson προωθούν την αστική γεωργία [εικόνες]

17 Αυγούστου 2013

Απίστευτοι κήποι στις οροφές του Πανεπιστημίου Dawson προωθούν την αστική γεωργία [εικόνες]

roof660Ένα εντυπωσιακό οικολογικό πρότζεκτ ξεκίνησε το Dawson College στο Μόντρεαλ με σκοπό να μετατρέψει τις οροφές του Πανεπιστημίου σε απέραντους κήπους.

Το πρότζεκτ με τίτλο Rooftop Gardens ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2012 και συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά, ενώ οι φοιτητές που πραγματοποιούν προηγμένες περιβαλλοντικές σπουδές ασχολούνται με τη σύγχρονη αστική γεωργία και βιωσιμότητα. Οι φοιτητές του Dawson ασχολούνται εθελοντικά με τη μετατροπή κτιρίων σε κήπους.

Το πρόγραμμα του Dawson College δέχεται επιχορήγηση από το L’Association pour la Québécoise για την προώθηση μιας “πράσινης” παδείας που σχετίζεται με το περιβάλλον, έχοντας σαν στόχο να κινητοποιήσει περισσότερους φοιτητές από το Κολλέγιο.

Οι κήποι στις οροφές και η αστική γεωργία συμβάλλουν σημαντικά στη μείωση των υψηλών θερμοκρασιών καθώς και στη ρύπανση των πόλεων, ενώ παράλληλα ενισχύουν την πρόσβαση σε σημεία με καθαρό αέρα προσφέροντας μια ανάσα δροσιάς στην πόλη. Όπως φαίνεται και από τις εικόνες η ανάπτυξη της αστικής γεωργίας είναι το μέλλον των πόλεων.

 

roof2

 

rooftop3

 

roof4

 

img_0313

 

Πηγή: iefimerida.gr