Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Ετοιμόρροπ​η η εκκλησία του Αγίου Αντύπα στο κατεχόμενο Πυρόϊ

18 Αυγούστου 2013

Ετοιμόρροπ​η η εκκλησία του Αγίου Αντύπα στο κατεχόμενο Πυρόϊ

AgiosAntipas

Έκκληση απεύθυνε σήμερα η κοινότητα Πυροΐου στη Βουλή των Αντιπροσώπων όπως γίνουν ενέργειες για να επιτραπεί η επιδιόρθωση της κατεχόμενης εκκλησίας Αγίου Αντύπα, η οποία είναι ετοιμόρροπη, καθώς και του εβραϊκού κοιμητηρίου που βρίσκεται στην κατεχόμενη κοινότητα.

Αυτό ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Κοινοτικής Αρχής Πυροΐου Ντίνος Αδάμου σε δηλώσεις του μετά από συνάντηση που είχε με τον Προεδρεύοντα της Βουλής Σοφοκλή Φυττή στον οποίο και η κοινότητα επέδωσε ψήφισμα διαμαρτυρίας με αφορμή την επέτειο 39 χρόνων από την κατάληψη του χωριού από τα τουρκικά στρατεύματα.

«Έχουμε συζητήσει διάφορα θέματα που αφορούν την κοινότητα μας», ανέφερε, προσθέτοντας ότι «πρώτο θέμα ήταν η διευθέτηση του χωριού, το οποίο εφάπτεται του δρόμου Λευκωσίας – Λάρνακας, για το οποίο έχουμε κάνει πάρα πολλές εκδηλώσεις».

Εκτός από το δρόμο τέθηκε και το θέμα της εκκλησίας του Αγίου Αντύπα. Όπως είπε ο κ. Αδάμου, πρόκειται «για τη μοναδική εκκλησία, η οποία είναι αφιερωμένη στον Άγιο αυτό και η οποία είναι κατεστραμμένη και ετοιμόρροπη».

«Ζητήσαμε βοήθεια από τον κ. Φυττή να ενεργήσει έτσι ώστε να έχουμε πρόσβαση στην εκκλησία για να γίνουν οι απαραίτητες επιδιορθώσεις και να μην καταρρεύσει», είπε.

Επίσης, πρόσθεσε, «θέσαμε θέμα για το κοιμητήριο των Εβραίων, που βρίσκεται στη συμβολή του παλαιού και του νέου δρόμου Πυροΐου και για την παλαιά γέφυρα που ένωνε τη Λευκωσία με την Λάρνακα».

Ο κ. Φυττής, είπε τέλος ο κ. Αδάμου, «υποσχέθηκε ότι θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να προωθήσει τα αιτήματα του χωριού μας και θα είμαστε σε συνεχή επικοινωνία μαζί του».

 

Πηγή: http://www.onlycy.com/372646-%CE%B5%CF%84%CE%BF%CE%B9%CE%BC%CF%8C%CF%81%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%B7-%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B5%CF%87%CF%8C%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%B7-%CE%B5%CE%BA%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CF%83%CE%AF%CE%B1-%CE%B1%CE%B3