Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Ο Μητροπολίτης Κυθήρων τίμησε τον “παπά-Φραγκιά”

19 Αυγούστου 2013

Ο Μητροπολίτης Κυθήρων τίμησε τον “παπά-Φραγκιά”

fragkias3

Μετά τη γιορτή του πολιούχου των Αντικυθήρων Αγ. Μύρωνος, τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ι. Ναό Αγ. Χαραλάμπους Ποταμού Αντικυθήρων, ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Κυθήρων και Αντικυθήρων κ. Σεραφείμ.

Ο Σεβασμιώτατος επέλεξε να παραμείνει στο νησί και να ιερουργήσει και στον όμορφο αυτό ναό που πρόσφατα ανακαινίστηκε και στον οποίο λειτούργησε και κατά την πανήγυρη του Αγ. Χαραλάμπους τον περασμένο Φεβρουάριο.

Μαζί με τον Σεβασμιώτατο συλλειτούργησε και ο Ιερεύς των Αντικυθήρων π. Αντώνιοςκαι ο π. Ιωάννης Γολεμάτης από τα Κύθηρα.

Ο Σεβασμιώτατος τέλεσε και το μνημόσυνο του αειμνήστου ιερέα των Αντικυθήρων π. Φραγκίσκου Χαρχαλάκη που ιεράτευσε στο νησί από το 1927 μέχρι το 1973 οπότε και εκοιμήθη.

Ο Σεβασμιώτατος τίμησε τον «παπά – Φραγκιά» με την τέλεση του Αρχιερατικού Μνημοσύνου αλλά και με μια άκρως συγκινητική ομιλία που ανακάλεσε στους Αντικυθηρίους μνήμες και θύμησες του παρελθόντος, όταν ο π. Φραγκίσκος ιεράτευε στο νησί το οποίο έσφυζε από ζωή (400-500 μόνιμοι κάτοικοι) παρά τις δυσχέρειες εκείνων των χρόνων.

Διαβάστε περισσότερα εδώ