Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Ιερισσού Θεόκλητος: “Έπρεπε να έρθω νωρίτερα στο ιστορικό Αρδαμέρι” (ΦΩΤΟ)

20 Αυγούστου 2013

Ιερισσού Θεόκλητος: “Έπρεπε να έρθω νωρίτερα στο ιστορικό Αρδαμέρι” (ΦΩΤΟ)

ardameri_16

Στο ιστορικό χωριό Αρδαμέριον, έδρα της πάλαι ποτέ διαλαμψάσας Επισκοπής Ερκουλλίων, ιερούργησε σήμερα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμέριου κ. Θεόκλητος. Στην πρώτη του επίσκεψη από την ενθρόνιση του στον πανέμορφο παραδοσιακό οικισμό, το όνομα του οποίου υπάρχει στον τίτλο της Θεόσωστης Μητρόπολης της Μακεδονίας, ο σεπτός Ιεράρχης έγινε δεκτός με ιδιαίτερο ενθουσιασμό από τους κατοίκους του χωριού που κατέκλυσαν τον μεταβυζαντινό (1936) Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου και συμμετείχαν στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Στο θείο κήρυγμα του ο Μητροπολίτης Ιερισσού κ. Θεόκλητος με ιδιαίτερη ζέση μίλησε στις καρδιές των Αρδαμερινών για το κορυφαίο μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, με το οποίο συνδέονται τα υπόλοιπα ιερά μυστήρια της Εκκλησίας μας, δίνοντας ζωή και νόημα, υπογράμμισε πόσο σημαντικό είναι στις μέρες μας η ενότητα, η αγάπη και η ομόνοια και ότι η Εκκλησία ενώνει και αγκαλιάζει όλους όσοι πιστεύουν και μετανοούν. Κοινώνησε των άχραντων Θείων Δώρων τους ευσεβής πιστούς και διέμεινε αντίδωρα, δεχόμενος τις εγκάρδιες ευχές τους.

«Έπρεπε να έχω έρθω νωρίτερα στον ιστορικό τούτο τόπο, στον Αρδαμέριον, το οποίο αποτελεί τον θεμέλιον λίθο της Ιεράς μας Μητροπόλεως, αλλά οι υποχρεώσεις μου δεν το επέτρεψαν. Συγχωρέστε με αλλά το πράττω σήμερα και είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που βρίσκομαι μαζί σας. Η Παναγιά μας, να μας σκέπει και να μας οδηγεί» είπε ο Σεβασμιώτατος και δέχθηκε τις ευχαριστίες για την παρουσία του από τον πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου κ. Δημήτριο Δαδάλα, απονέμοντας του ένα μικρό συμβολικό δώρο, σε ανάμνηση της επισκέψεως του.

ardameri_6

 

ardameri_15

 

 

ardameri_17

 

 

 

 

Πηγή: http://www.romfea.gr/ektakta-nea-2/18634-istoriko-ardameri