Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Η εορτή του Aγίου Αγαθονίκου στη Μονή Κύκκου (ΦΩΤΟ)

23 Αυγούστου 2013

Η εορτή του Aγίου Αγαθονίκου στη Μονή Κύκκου (ΦΩΤΟ)

Agathonikos_4

Η ιερά μνήμη του αγίου μάρτυρος Αγαθονίκου και των συν αυτώ συμμαρτυρισάντων αγίων εορτάστηκε, με τη δέουσα ιεροπρέπεια και μοναστική τάξη, στην Ιερά Βασιλική και Σταυροπηγιακή Μονή της Ελεούσης του Κύκκου.

Κατά την ημέρα αυτή, άγει τα ονομαστήριά του ο Αρχιμανδρίτης π. Αγαθόνικος Κυκκώτης, έφορος της Ιεράς Μονής Κύκκου, ο οποίος τέλεσε τον Εσπερινό, τον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία στο καθολικό της Μονής, στην παρουσία των αδελφών και Πατέρων της Μονής και αρκετών πνευματικών τέκνων του εορτάζοντος.

Αμέσως μετά το πέρας τόσο του Εσπερινού όσο και της Θείας Λειτουργίας ο π. Αγαθόνικος δέχτηκε τις ευχές των παρευρισκομένων και προσέφερε το καθιερωμένο εκκλησιαστικό κέρασμα και εόρτιο γλύκισμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το μοναστικό περιβάλλον, η κατανυκτική εσπέρια ακολουθία και η πνευματική πανδαισία, με τους εόρτιους ύμνους κατά την ορθρινή Θεία Λειτουργία προσέδωσε, στον λιτό και απέριττο αυτό εορτασμό, μια ξεχωριστή λαμπρότητα.

Επί τοις σεπτοίς ονομαστηρίοις του πατρός Αγαθονίκου ευχόμεθα και προσευχόμεθα ο άγιος μάρτυς Αγαθόνικος και η Ελεούσα Παναγία του Κύκκου να του παρέχουν υγεία και δύναμη για να ευαρεστεί τον Θεό.

Agathonikos_1

 

Agathonikos_2

 

Agathonikos_3

 

Agathonikos_5

 

 

 

 

 

Πηγή: http://www.romfea.gr/ekklisies/ekklisia-tis-kiproy/18706-eorti-agathonikou-moni