Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Πατριάρχης Ηλίας: ”Μην τιμωρήσετε τους Γεωργιανού​ς Χριστιανού​ς”

23 Αυγούστου 2013

Πατριάρχης Ηλίας: ”Μην τιμωρήσετε τους Γεωργιανού​ς Χριστιανού​ς”

patriarxis-georgias

Του Αιμίλιου Πολυγένη

Αντιπροσωπεία κληρικών από το Ιράν επισκέφθηκε σήμερα, Τετάρτη 21 Αυγούστου τον Καθολικό Πατριάρχη Γεωργίας κ. Ηλία Β΄.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Πατριαρχείο Γεωργίας, στην οποία συμμετείχε και ο ισχυρός εκπρόσωπος του ιρανικού κλήρου Αγιοταλάχ Σαχριτσάν.

Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Γεωργίας κατά τη διάρκεια της συνάντησης, αναφέρθηκε στους Γεωργιανούς που ζουν στο Ιράν και επέστρεψαν και πάλι στον Χριστιανισμό.

“Όπως γνωρίζετε οι πρόγονοι μας, που κάποτε εγκαταστάθηκαν στη Περσία ήταν Χριστιανοί. Σήμερα, κάποιοι Γεωργιανοί που ζουν στο Ιράν, και επισκέπτονται την Γεωργία, ασπάστηκαν ξανά τον Χριστιανισμό”, ανέφερε ο Πατριάρχης Γεωργίας προς την αντιπροσωπεία του Ιράν.

Στη συνέχεια ο κ. Ηλίας εξέφρασε την έντονη ανησυχία του, για τις συνέπειες που ίσως υποστούν τονίζοντας: “Οι αδελφοί μας, που επέστρεψαν στον χριστιανισμό θα τιμωρηθούν; Σας παρακαλώ κάνω έκκληση να μην συμβεί κάτι τέτοιο”

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του ιρανικού κλήρου Αγιατολάχ αλ- Σαχριστάν, διεβαιώσε τον Πατριάρχη Γεωργίας ότι άκουσε με πολύ προσοχή τα όσα ανέφερε, υπογραμμίζοντας ότι συμμερίζεται την αγωνία του.

“Μακαριώτατε, εγώ δεν είμαι αρμόδιος να αποφασίσω γι΄αυτό. Σας διαβεβαιώ ότι το αιτημά σας, θα το διαβιβάσω στην Κυβέρνηση του Ιράν” τόνισε χαρακτηριστικά ο Αγιατολάχ Σαχριστάν.

Τέλος να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, συζήτηθηκε και η κατάσταση που επικρατεί στον Καύκασο μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων.

 

 

Πηγή: http://www.romfea.gr/epikairotita/18691-2013-08-21-17-47-56