3324eaa35494ac0e2881e8caef2e6617_XL

Με την Χάρη του Θεού μέσα σε κλίμα κατάνυξης και βυζαντινής μεγαλοπρέπειας και με τη συμμετοχή των αρχών της Μυτιλήνης και πλήθους επισκεπτών και πιστών από τη Μυτιλήνη αλλά και από την Κύπρο, τον τόπο καταγωγής της νέα Ηγουμένης, πραγματοποιήθηκε στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Αγίου Ραφαήλ, αμέσως μετά την τέλεση της Θείας Λειτουργίας, στις 10:00 πμ το Σάββατο 24 Αυγούστου 2013, από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μυτιλήνης κ.κ. Ιάκωβο, πρώτα η Κουρά σε Μεγαλόσχημη της μοναχής Ταβιθάς και έπειτα η ενθρόνισή της ως νέας Ηγουμένης της Ιεράς Μονής Αγίου Ραφαήλ, Καρυών, Θερμής Λέσβου.

Στην ενθρόνιση της νέας Καθηγουμένης παρέστη και ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Λεμεσού Αρχιμ. Ισαάκ Μαχαιριώτης ως εκπρόσωπος του Πανιερώτατου Μητροπολίτη Λεμεσού κ.κ. Αθανασίου ο οποίος λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν κατέστη δυνατόν να παραστεί.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μυτιλήνης κ.κ. Ιάκωβος ενεχείρισε την ηγουμενική ράβδο, το σύμβολο της εξουσίας και εποπτείας στη νέα Καθηγουμένη και οι πιστοί αναφώνησαν το άξια-άξια.

Ακολούθως το σύνολο των παρεβρεθέντων στη Μονή χαιρέτησε τη νέα Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής του Αγίου Ραφαήλ και της ευχήθηκε καλορίζικη και σιδεροκέφαλη στο νέο της μετερίζι, ενώ είχαν προηγηθεί οι θερμές χειραψίες και οι εναγκαλισμοί με όλες τις αδελφές της Μονής.

Πολλά τα έτη και καλό Παράδεισο στη νεοκαρείσα μοναχή Γερόντισσα Ταβιθά, τη νέα Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Αγίου Ραφαήλ, Καρυών, Θερμής Λέσβου.

DSC_0760
IMG_3842
IMG_3845
IMG_3865
IMG_3850
IMG_3883
IMG_3899
44_0
Πηγές: www.zoiforos.gr –
Πηγή-Φωτογραφίεςahdoni.blogspot.gr