Γενικά ΘέματαΕιδήσεις και ΑνακοινώσειςΟρθόδοξη πίστηΠροσκυνήματα-Οδοιπορικά-Τουρισμός

Τα πρώτα βήματα της Ορθοδοξίας στη Ρουάντα (ΦΩΤΟ)

26 Αυγούστου 2013

Τα πρώτα βήματα της Ορθοδοξίας στη Ρουάντα (ΦΩΤΟ)

0-rouanta

Με τη χάρη του Θεού και κατόπιν επίπονων προσπαθειών και προσευχής του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μπουρούντι και Ρουάντας, κ. Ιννοκεντίου, άρχισαν να γίνονται τα πρώτα βήματα της Ορθοδόξου Εκκλησίας στη Ρουάντα.

Το Σάββατο, 17-8-2013, ο Θεοφιλέστατος, συνεπικουρούμενος απ’ τον πατέρα Γεώργιο Σχοινά, τον ιεροδιάκονο Νεκτάριο Στογιάννη και ομάδα συνεργατών του Αγίου Δημητρίου Λουμπαρδιάρη, καθώς και από ομάδα Ορθοδόξων γυναικών από την Ουγκάντα, οργάνωσε κατηχητική συνάντηση με πεντακόσιους, περίπου, κατοίκους της Ρουάντα.

Η συνάντηση περιελάμβανε εισαγωγή απ’ τον θεοφιλέστατο Ιννοκέντιο, χωρισμό των κατοίκων της Ρουάντα σε ομάδες εργασίας, καταληκτήρια ομιλία και γεύμα. Διατυπώθηκαν ερωτήσεις και δόθηκαν απαντήσεις σε καίρια ζητήματα της Ορθοδόξου Πίστεως.

Το ενδιαφέρον των Ρουαντέζων ήταν πραγματικό και ο ζήλος τους για την Ορθοδοξία διαρκώς αυξανόμενος. Την άλλη μέρα, το πρωί της Κυριακής, ετελέσθη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, την οποία παρακολούθησαν ως κατηχούμενοι οι αδερφοί μας απ’ τη Ρουάντα και πραγματικά έμειναν κατάπληκτοι από το λειτουργικό πλούτο της εκκλησίας μας.

Μετά τη Θεία Λειτουργία, υπήρξε ευκαιρία επικοινωνίας με τους ντόπιους απ’ τους οποίους παρετέθη κοινή τράπεζα για όλους με τα παραδοσιακά Αφρικανικά εδέσματα.

Κατά την αναχώρησή μας ήταν σαφής η ανανέωση του ενδιαφέροντός τους για τη βάπτιση και ένταξη όλων στην Ορθοδοξία.

Απ’ ότι φαίνεται ο Τριαδικός Θεός μας, ανοίγει μία νέα σελίδα για την Μία, Αγία, Καθολική και Αποστολική Ορθόδοξη Εκκλησία στην τόσο ταλαιπωρημένη και πονεμένη Ρουάντα.

Ο Χριστός ανοίγει την αγκαλιά Του για όλους. Ας ευχόμαστε να γίνει το Άγιο Θέλημά Του.

0-rouanta1

 

0-rouanta2

 

0-rouanta3

 

0-rouanta4

 

0-rouanta5

 

0-rouanta7

 

rouanta6

 

 

 

 

Πηγή: http://www.romfea.gr/patriarxeia/patriarxeia/patriarxeio-alexandreias/18731-2013-08-24-08-35-55