Ορθόδοξη πίστη

Συλλογή αποφθεγμάτων

27 Αυγούστου 2013

Συλλογή αποφθεγμάτων

165Τι φοβούνται οι άγιοι;

Την επιτυχίαν εις το έργον των, η οποία δύναται να προκαλέσει τους επαίνους. Εν συμπεράσματι: Εκείνη η ψυχή είναι περισσότερο αγία, η οποία προσπαθεί περισσότερο να κρύβεται. (Ιερομ. Αθανάσιος Χαμακιώτης)

Ίσως το πιο βαθύ μυστήριο της γλώσσας να είναι ότι μέσω αυτής μπορούμε να φθάσουμε στην καρδιά του άλλου… και εκείνη η γλώσσα που πηγαίνει στην καρδιά μπορεί και ν’ αλλάξη την καρδιά (Gerhond Ebeling)

Όλες οι αποτυχίες: νευρωτικοί, ψυχωτικοί, εγκληματίες, μέθυσοι, προβληματικά παιδιά, αυτοκτονίες, διεστραμμένοι και πόρνες, είναι αποτυχίες επειδή τους λείπει το συντροφικό συναίσθημα και το κοινωνικό ενδιαφέρον. Προσεγγίζουν τα προβλήματα της εργασίας, της φιλίας και του έρωτα, χωρίς την πεποίθηση ότι αυτά μπορούν να λυθούν με τη συνεργασία. (Άλφρεντ Άντλερ)

 

Κάθε ανθρώπινο πλάσμα επιδιώκει τη σημαντικότητα. Οι άνθρωποι όμως θα κάνουν πάντοτε λάθη εάν δεν αντιλαμβάνονται το γεγονός ότι ολόκληρη η σπουδαιότητα τους πρέπει να βρίσκεται στη συνεισφορά τους για τη ζωή των άλλων. (Άλφρεντ Άντλερ)

 

Καμιά εμπειρία δεν μπορεί να είναι αιτία επιτυχίας ή αποτυχίας. Δεν υποφέρουνε από το σοκ των εμπειριών μας – το αποκαλούμενο τραύμα – αλλά εμείς κατασκευάζουμε από αυτό ακριβώς εκείνο που ταιριάζει στους σκοπούς μας. (Άλφρεντ Άντλερ)

Πηγή: isagiastriados.com