Ειδήσεις και ΑνακοινώσειςΟρθόδοξη πίστη

Η εορτή του Αγίου Αλεξάνδρου στον Παπάγου

31 Αυγούστου 2013

Η εορτή του Αγίου Αλεξάνδρου στον Παπάγου

IMG_8760

Με ιεροπρέπεια τελέστηκε η εορτή του Αγ. Αλεξάνδρου Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως, στον Ιερό Ναό Αγ. Σκέπης Παπάγου όπου εορτάζει το αριστερό κλίτος του ναού.

Στον Όρθρο και την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σαλώνων κ. Αντώνιος, με συλλειτουργούς ιερείς της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Άγγελος Ανθόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στον θεάρεστο βίο του Αγίου Αλεξάνδρου και την αφιέρωσή του στον Κύριο Ιησού Χριστό από τα παιδικά του χρόνια. «Ήταν άνθρωπος του Θεού και της πίστεως καθώς, με απόλυτη υπακοή και ευλάβεια στο κέλευσμα του Θεού, όπου η Εκκλησία τον απέστειλε να υπηρετήσει εκείνος έδινε τη μαρτυρία του Χριστού. Είτε ως εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως Αγ. Μητροφάνη στην Α΄ Οικουμενική Σύνοδος, όπου με τη χάρη του Θεού έδωσε σκληρές μάχες και καρποφόρησε εναντίον του Αιρεσιάρχη Αρείου, είτε όμως και ως Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντινουπόλεως σε μεγάλη ηλικία όπου εποίμανε με νεανικό σφρίγος το ποίμνιο του Θεού.» Έκλεισε λέγοντας πως «οφείλουμε οι κληρικοί, ιερείς και αρχιερείς να μην αντιμετωπίζουμε την διακονία μας, σαν μια πριγκηπική ιδιότητα που όλα είναι παραδομένα και δεν χρειάζεται να εργαστούμε, αλλά και οι λαϊκοί οφείλουν να μην αντιμετωπίζουν την Εκκλησία σαν να κινείται με αυτόματο πιλότο, αλλά να την βλέπουν ως κήρυκα του Ευαγγελίου.»

 

Ο Θεοφιλέστατος κ. Αντώνιος, ευχήθηκε ο Άγ. Αλέξανδρος να μας φωτίζει να είμαστε φιλόθεοι και άνθρωποι του Θεού, ομολογώντας την αλήθεια των Πατέρων της Εκκλησίας.

IMG_8756

IMG_8755

IMG_8753

IMG_8751

IMG_8748

IMG_8747

IMG_8745

IMG_8740

IMG_8733

Κείμενο-Φωτογραφιες:Του Σπύρου Παπαγεωργίου

Πηγή:synodoiporia.blogspot.gr