Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Η Κίνα φιλοδοξεί να κατακτήσει και το διάστημα – Επανδρωμένη αποστολή

31 Αυγούστου 2013

Η Κίνα φιλοδοξεί να κατακτήσει και το διάστημα – Επανδρωμένη αποστολή

kina-diastima-101268Η Κίνα εκτός από ανερχόμενη παγκόσμια οικονομική δύναμη συμμετέχει με αξιώσεις και στην κατάκτηση του διαστήματος, καθώς θα στείλει τρεις αστροναύτες, δύο άντρες και μία γυναίκα, για 15 ημέρες σε ένα πειραματικό διαστημικό εργαστήριο, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Εθνική Διαστημική Υπηρεσία.

 

Με στόχο την ανάπτυξη ενός διαστημικού σταθμού, οι Κινέζοι στέλνουν στο διάστημα το διαστημόπλοιο Shenzhou 10, το οποίο θα εκτοξευτεί από απομακρυσμένη περιοχή της ερήμου Γκόμπι στη δυτική Κίνα.

 

Η εκτόξευση θα λάβει χώρα στις 12:38 ώρα Ελλάδας, όπως ανακοίνωσε η εκπρόσωπος του προγράμματος επανδρωμένων αποστολών της Εθνικής Διαστημικής Υπηρεσίας της Κίνας, σε τηλεοπτική ενημέρωση.

 

Το διαστημικό σκάφος θα συνδεθεί με το διαστημικό πειραματικό εργαστήριο Tiangong 1 (“Ουράνιο Παλάτι 1″), όπου οι τρεις αστροναύτες θα εκτελέσουν πειράματα και θα δοκιμάσουν τα διάφορα συστήματα.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αυριανή είναι η πέμπτη επανδρωμένη διαστημική αποστολή της Κίνας από το 2003, ενώ ο ασιατικός γίγαντας σχεδιάζει μια μη επανδρωμένη αποστολή στη Σελήνη, την ανάπτυξη ενός οχήματος εξερεύνησης του δορυφόρου της Γης, αλλά και επανδρωμένη αποστολή στη Σελήνη μετά το 2020.

 

Πηγή: econews