Ειδήσεις και ΑνακοινώσειςΟρθόδοξη πίστη

Πατριάρχης Μόσχας: ”Τα πολλά παιδιά σε μια οικογένεια είναι ευλογία”

31 Αυγούστου 2013

Πατριάρχης Μόσχας: ”Τα πολλά παιδιά σε μια οικογένεια είναι ευλογία”

234_VSN0377

“Τα πολλά παιδιά απαιτούν μεγάλη προσπάθεια, και πολλές φορές τα νέα ζευγάρια αποφεύγουν τη γέννηση ενός δεύτερου ή τρίτου παιδιού”, ανέφερε ο Πατριάρχης Κύριλλος κατά διάρκεια εκδήλωσης για παιδιά σε αίθουσα του Καθεδρικού Ναού της Μόσχας.

Σε άλλο σημείο ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας, ανέφερε ότι “τα σημερινά ζευγάρια επιθυμούν μια άνετη ζωή χωρίς πολλά παιδιά, πιστεύοντας ότι έτσι θα έχουν περισσότερη χαρά και ευτυχία.”

“Η στορία έχει δείξει ότι μια οικογένεια είναι ευτυχισμένη μόνο όταν υπάρχουν πολλά παιδιά”, συμπλήρωσε ο Πατριάρχης Κύριλλος.

Επίσης ο Πατριάρχης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις δυσκολίες που μπορεί να αντιμετωπίζει μια πολύτεκνη οικογένεια (χρήματα, υλικά αγαθά κτλ), υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι οι γονείς θα ανταμειφθούν μια μέρα από την πρόοδο των παιδιών.

“Αν δεν υπήρχαν οι πολύτεκνες οικογένειες, δεν θα υπήρχε και νίκη στον Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο”, τόνισε χαρακτηριστικά ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος.

Κλείνοντας ο Πατριάρχης ανέφερε: “Ο Κύριος ευλόγησε την μεγάλη οικογένεια λέγοντας -Αυξάνεσθε και πληθύνεσθε- γι΄αυτό το να έχεις μεγάλη οικογένεια σήμερα αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση.”

Του Αιμίλιου Πολυγένη

Πηγή:romfea.gr