Ειδήσεις και ΑνακοινώσειςΟρθόδοξη πίστη

Πατριάρχης Ιωάννης: ”Η Συρία δεν δημιουργήθηκε για να βαπτιστεί με το αίμα των παιδιών της’

1 Σεπτεμβρίου 2013

Πατριάρχης Ιωάννης: ”Η Συρία δεν δημιουργήθηκε για να βαπτιστεί με το αίμα των παιδιών της’

antioxeias

Το δικό του μήνυμα έστειλε ο Πατριάρχης Αντιοχείας κ. Ιωάννης για Χριστιανούς, Μουσουλμάνους και ανθρώπους άλλων ομολογιών, που έχουν πληγεί από την βία στη Συρία.

«Δηλώνω σε όλους τους Σύριους και σε όλο τον κόσμο: η Συρία είναι ένα δώρο από το Θεό για αυτό αφήστε μας να τη διατηρήσουμε και να την προστατέψουμε», τόνισε ο Πατριάρχης Ιωάννης.

Σε άλλο σημείο ο Πατριάρχης ανέφερε:  «Η Συρία δεν δημιουργήθηκε για να βαπτιστεί με το αίμα των παιδιών της, αλλά για να βαπτίσει όλο τον κόσμο με τη δύναμη της ειρήνης που επικρατούσε στη γη της και με το μελάνι της αλφαβήτου που ξεκίνησε εδώ.»

«Η Συρία δεν υπάρχει για να καλύψει με την άμμο της τα σώματα των μαχόμενων παιδιών της, αλλά για να καλύψει τον κόσμο με το φως που βγαίνει από τα σύνορά της, και να διακηρύξει σε όλο τον κόσμο μια δύναμη του πολιτισμού και ένα μεγαλείο της ιστορίας της», πρόσθεσε ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Αντιόχειας.

Τέλος να σημειωθεί ότι η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου Αντιοχείας όρισε της 15η Σεπτεμβρίου ως ημέρα αλληλεγγύης για όλες τις ενορίες της Αντιόχειας, με σκοπό να στηρίξει την ανθρωπιστική προσπάθεια.

Της Σοφίας Πολίτη

Πηγή:Romfea.gr