Γενικά Θέματα

14χρονος ζει σε σώμα άνδρα 112 ετών (ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

2 Σεπτεμβρίου 2013

14χρονος ζει σε σώμα άνδρα 112 ετών (ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

asd(5)Η συγκλονιστική ιστορία του 14χρονου Αλί Χουσεΐν Καν κάνει τον γύρο του κόσμου.

Πάσχει από την ίδια ασθένεια, από την οποία πέθαναν και τα πέντε αδέλφια του και προκαλεί πρόωρη γήρανση του οργανισμού.

Τραγική λεπτομέρεια, είναι το τελευταίο από 6 παιδιά της οικογένειας, που ζει, καθώς 5 από τα αδέλφια του πέθαναν από την ίδια ασθένεια, που ονομάζεται “progeria” και οδηγεί σε θάνατο, συνήθως στην ηλικία των 14 ετών, από καρδιακή προσβολή ή πνευμονία.Παρόλα αυτά, παραμένει αισιόδοξος και ελπίζει, πως θα βρεθεί η κατάλληλη θεραπεία, ώστε να ζήσει την ενηλικίωση.

Σαν του Αλί, έχουν καταγραφεί συνολικά 80 περιπτώσεις σε όλον τον κόσμο. Πέντε από αυτές αφορούσαν τα αδέλφια του, δύο αγόρια και τρία κορίτσια.

“Θέλω πολύ να ζήσω και ελπίζω, ότι κάπου εκεί έξω, υπάρχει για μένα θεραπεία. Δεν φοβάμαι τον θάνατο. Περισσότερο σκέφτομαι τους γονείς μου. Θα ήθελα πολύ να έχω περισσότερο χρόνο μαζί τους και να μην ζήσουν άλλον πόνο”, δήλωσε πρόσφατα στην Sunday People.

ALIΟι γονείς του, προέρχονται από την φτωχότερη επαρχία της Ινδίας και είναι μεταξύ τους πρώτα ξαδέλφια, που παντρεύτηκαν από προξενιό, πριν από 32 χρόνια.Όταν το πρώτο παιδί τους γεννήθηκε, δεν κατάλαβαν ότι υπήρχε κάποιο πρόβλημα. Όταν ήρθε στον κόσμο το δεύτερο παιδί τους και παρατήρησαν ότι δεν μπορούσε να φάει και να περπατήσει κανονικά, αναγκάστηκαν να επισκεφτούν γιατρό, που τους έστειλε σπίτι με ένα φάρμακο ακατάλληλο για την περίπτωσή τους.

96cc35e92169a58760da375272800ad7_M
Οι γονείς του παραδέχονται, ότι εάν είχε βρεθεί από τότε γιατρός, που θα έκανε τη σωστή διάγνωση και θα τους έλεγε, ότι τα παιδιά τους πάσχουν από την ίδια γενετική ανωμαλία, θα είχαν σταματήσει να κάνουν παιδιά.

Το ζευγάρι έχει και δύο κόρες, που δεν πάσχουν από progeria και είναι σήμερα 20 και 10 ετών αντίστοιχα.

Πηγή: briefingnews.gr