Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Όλοι οι μαθητές απέτυχαν στις εξετάσεις εισαγωγής στη Λιβερία

4 Σεπτεμβρίου 2013

Όλοι οι μαθητές απέτυχαν στις εξετάσεις εισαγωγής στη Λιβερία

Untitled-370002Ούτε ένας μαθητής στη Λιβερία δεν κατάφερε να περάσει στις εξετάσεις εισαγωγής στο πανεπιστήμιο. Η υπουργός Παιδείας της αφρικανικής χώρας δήλωσε ότι δυσκολεύεται να πιστέψει την αποτυχία αυτή.

Σχεδόν 25.000 μαθητές απέτυχαν στις εξετάσεις εισαγωγής στο Πανεπιστήμιο της Λιβερίας, ένα από τα δύο κρατικά πανεπιστήμια της χώρας.

Σύμφωνα με αξιωματούχο του πανεπιστημίου, οι μαθητές δεν διέθεταν ενθουσιασμό και την βασική κατανόηση της αγγλικής γλώσσας.

Η Λιβερία προσπαθεί ακόμα να ανακάμψει από τον εμφύλιο πόλεμο που τη συγκλόνισε πριν από μερικά χρόνια.

Πρόσφατα η πρόεδρος, Έλεν Τζόνσον Σίρλιφ παραδέχθηκε ότι το εκπαιδευτικό σύστημα βρίσκεται σε πολύ κακή κατάσταση και ότι απαιτούνται σημαντικά βήματα, προκειμένου να βελτιωθεί.

Πολλά σχολεία δεν διαθέτουν το απαραίτητο εκπαιδευτικό υλικό, ενώ οι δάσκαλοι δεν έχουν τα κατάλληλα προσόντα, αναφέρει το BBC.

Ωστόσο, αυτή είναι η πρώτη φορά που κανένας φοιτητής δεν κατάφερε να περάσει στις εισαγωγικές εξετάσεις στο πανεπιστήμιο.

Η υπουργός Παιδείας, Ετμόνια Νταβίντ-Τραπέχ δήλωσε στο BBC ότι σκοπεύει να συναντηθεί με πανεπιστημιακούς, προκειμένου να συζητήσουν τα ποσοστά της αποτυχίας.

«Γνωρίζω ότι υπάρχουν πολλές αδυναμίες στα σχολεία, αλλά να δώσει εξετάσεις μία ολόκληρη ομάδα μαθητών και όλοι τους να αποτύχουν, έχω τις αμφιβολίες μου γι’ αυτό» είπε η υπουργός που χαρακτήρισε την αποτυχία ως «μαζική δολοφονία».

Πηγή:ikypros.com