Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Πλήθος προσκυνητών στην Πανήγυρη της Μονής Ταξιαρχών Πηλίου

6 Σεπτεμβρίου 2013

Πλήθος προσκυνητών στην Πανήγυρη της Μονής Ταξιαρχών Πηλίου

08_1_~1

Με λαμπρότητα και ιεροπρέπεια εορτάστηκε στην Τοπική μας Εκκλησία το εν Χώναις θαύμα του Αρχαγγέλου Μιχαήλ, ημέρα κατά την οποία πανηγυρίζει η Ιερά Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών Αγίου Γεωργίου Νηλείας.

Την παραμονή της εορτής (5/9) τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Προικονήσου κ. Ιωσήφ, τον οποίο πλαισίωσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος.

Στην πανήγυρη συμμετείχαν πλήθος Κληρικών από τις Ιερές Μητροπόλεις Δημητριάδος και Λαρίσης, αντιπροσωπείες Ιερών Μονών της Τοπικής μας Εκκλησίας, ενώ παρέστησαν η Υφυπουργός Υγείας κ. Ζέττα Μακρή, η Βουλευτής Μαγνησίας κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη, ο Δήμαρχος Νοτίου Πηλίου κ. Νικόλαος Φορτούνας, ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Γεώργιος Καλτσογιάννης, εκπρόσωποι των Στρατιωτικών και Λιμενικών Αρχών και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η προσέλευση πλήθους προσκυνητών που κατέκλυσαν τους χώρους της Μονής.

Στο τέλος του Εσπερινού πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στον περίβολο της Μονής, όπου τελέστηκε η Αρτοκλασία.

Ακολούθως τον λόγο έλαβε ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Ιγνάτιος, ο οποίος παρουσίασε τον προσκεκλημένο Ιεράρχη του Οικουμενικού Θρόνου, ενώ αναφέρθηκε στο πνευματικό και αναστηλωτικό έργο της Μονής, επικεντρώνοντας στο νέο Καθολικό, το οποίο συνιστά πραγματικό στολίδι της Βυζαντινής Ναοδομίας.

Στη συνέχεια τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Προικονήσου κ. Ιωσήφ, ο οποίος αναφέρθηκε στις θαυματουργικές επεμβάσεις και στο έργο των Αγγέλων, οι οποίοι, ὀπως τόνισε, «είναι η προστασία των ανθρώπων και το φως των Μοναχών».

Ανήμερα της εορτής τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου κ. Ιωσήφ, ο οποίος κήρυξε τον Θείο Λόγο.

tax_06

 

 

tax_04

 

 

 

 

 

Πηγή: http://www.romfea.gr/index.php/ieres-mitropoleis/18942-2013-09-06-12-11-24