Ειδήσεις και ΑνακοινώσειςΕπιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Εικαστικός-φωτογραφικός διαγωνισμός από την Επ. Κατεχόμενων Δήμων- Mε θέμα «Τόποι, πρόσωπα, μνήμες από την κατεχόμενη Κύπρο»

8 Σεπτεμβρίου 2013

Εικαστικός-φωτογραφικός διαγωνισμός από την Επ. Κατεχόμενων Δήμων- Mε θέμα «Τόποι, πρόσωπα, μνήμες από την κατεχόμενη Κύπρο»

det_kastro

Δύο παγκύπριους διαγωνισμούς, έναν εικαστικό και έναν φωτογραφικό, με θέμα «Τόποι, πρόσωπα, μνήμες από την κατεχόμενη Κύπρο», προκηρύσσει η Επιτροπή Κατεχόμενων Δήμων. Ο διαγωνισμός προσφέρει την ευκαιρία σε νέους που γεννήθηκαν μετά την εισβολή του 1974 να προβάλουν με δημιουργικό τρόπο τις εντυπώσεις και τα συναισθήματα τους για την κατεχόμενη Κύπρο και τον προσφυγικό κόσμο.

Στους δύο διαγωνισμούς μπορούν να υποβάλουν έργα Κύπριοι νέοι που διαμένουν στην Κύπρο ή στο εξωτερικό, ηλικίας 15 μέχρι 35 χρόνων. Θα απονεμηθούν 1ο, 2ο και 3ο βραβείο, καθώς και τρεις έπαινοι σε κάθε διαγωνισμό (τιμητικές πλακέτες και διπλώματα). Η αξιολόγηση των έργων θα γίνει από καταρτισμένες κριτικές επιτροπές, οι οποίες θα αποτελούνται από επαγγελματίες και καταξιωμένες προσωπικότητες στον τομέα τους.

Τα 20 καλύτερα έργα από κάθε διαγωνισμό θα παρουσιαστούν το Νοέμβριο, σε εκδήλωση καταδίκης της ανακήρυξης του ψευδοκράτους, που θα πραγματοποιήσει η Επιτροπή Κατεχόμενων Δήμων στην Πύλη Αμμοχώστου.

Info
Τελευταία ημέρα υποβολής των έργων είναι η Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου 2013, ώρα 3.00 μμ.
Δελτία συμμετοχής και επιπλέον πληροφορίες για τους δύο διαγωνισμούς μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της Ένωσης Δήμων www.ucm.org.cy, στο τηλέφωνο 22445242 ή στο email ep.katex.demon@ucm.org.cy

Πηγή:newsite.kathimerini.com.cy – Newsroom K