Ειδήσεις και ΑνακοινώσειςΟρθόδοξη πίστη

Αρχιεπίσκοπος, Πειραιώς και Σερρών τίμησαν την Αγία Σοφία (Φωτό)

17 Σεπτεμβρίου 2013

Αρχιεπίσκοπος, Πειραιώς και Σερρών τίμησαν την Αγία Σοφία (Φωτό)

IMG_8231

Στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό στον Ι. Ναό της Αγίας Σοφίας Νέου Ψυχικού, χοροστάτησε σήμερα το απόγευμα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Με τον Αρχιεπίσκοπο, συγχοροστάτησαν και οι Μητροπολίτες Πειραιώς κ. Σεραφείμ και Σερρών κ. Θεολόγος. Επίσης συμποσευχόμενος στο Ι. Βήμα παρέστη και ο Μητροπολίτης Νιγηρίας κ. Αλέξανδρος.

Πλήθος κόσμου κατέκλυσε από νωρίς το απόγευμα τον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό του Ψυχικού για να προσκυνήσει τα τίμια λείψανα που κοσμούσαν το εσωτερικό του ναού. Λίγο μετά την τέλεση της αρτοκλασίας μίλησε ο Μητροπολίτης Πειραιώς.

Ο κ. Σεραφείμ υπογράμμισε την σημασία που έχει για την ζωή των χριστιανών η παρουσία του Χριστού.

«Από την Αγία Σοφία παίρνουμε την υπομονή για να αντέξουμε τις δυσκολίες» είπε σε άλλο σημείο του κηρύγματός του”, υπογραμμίζοντας πως “χωρίς Χριστό δεν υπάρχει ζωή».

Ο Μητροπολίτης Πειραιώς τόνισε ακόμα ότι «η ζωή δεν είναι απλή επιβίωση, αλλά η υπέρβαση του θανάτου», ενώ ολοκλήρωσε την ομιλία του με πολλές ευχαριστίες προς το πρόσωπο του Αρχιεπισκόπου, αλλά και για την ιδιαίτερη πρόσκληση που του απηύθυναν να παραστεί στην εορτή του ναού που υπηρέτησε ως ιερέας.

Λίγο πριν την απόλυση ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αρχιμ. Ιωαννίκιος Κουλιανόπουλος ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για την στήριξή του και ευχαρίστησε τους Μητροπολίτες προσφέροντας μια αναμνηστική πλακέτα για τις υπηρεσίες που προσέφεραν στον ναό καθώς οι Μητροπολίτες Πειραιώς  και Σερρών διετέλεσαν προϊστάμενοι του Ναού της Αγίας Σοφίας.

Επίσης τιμητικές πλακέτες παρέλαβαν από τα χέρια του Μακαριωτάτου και άλλοι σημαντικοί παράγοντες της ενορίας που βοηθούν καθημερινά για το ποιμαντικό έργο που πραγματοποιείται.

Αμέσως μετά ο Μακαριώτατος έδωσε το οφίκκιο του πνευματικού στον προϊστάμενο π. Ιωαννίκιο, εκφράζοντας έτσι την αγάπη του προς το πρόσωπο του.

IMG_8232

IMG_8240

IMG_8245

IMG_8252

IMG_8274

IMG_8278

IMG_8309

IMG_8321

IMG_8327

IMG_8335

IMG_8359

IMG_8378

IMG_8406

IMG_8407

IMG_8420

IMG_8428

IMG_8439

IMG_8447

IMG_8461

Του Γιώργου Φερδή  

Πηγή: romfea.gr