Ειδήσεις και ΑνακοινώσειςΟρθόδοξη πίστη

Λιτανεία στον Ιερό Ναό Αγίας Σοφίας Νέου Ψυχικού

18 Σεπτεμβρίου 2013

Λιτανεία στον Ιερό Ναό Αγίας Σοφίας Νέου Ψυχικού

psihiko

Πανηγυρικά ολοκληρώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την εορτή της Αγίας Σοφίας και των Θυγατέρων Ελπίδας, Πίστεως και Αγάπης, στον ομώνυμο Ιερό Ναό του Νέου Ψυχικού.

Συγκεκριμένα το απόγευμα της Τρίτης, πραγματοποιήθηκε λιτάνευση της ιεράς εικόνας στους κεντρικούς δρόμους της ενορίας, στην οποία προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ.

Δεκάδες πιστοί συμμετείχαν στη πομπή όπου προπορευόταν η εικόνα τοποθετημένη σε αμάξι του Ελληνικού Στρατού, υπό τον ήχους της μπάντας του Δήμου.

Ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ μετά το πέρας της λιτανείας, εξέφρασε την χαρά του να παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις της ενορίας όπου υπήρξε προϊστάμενος.

Επίσης ο κ. Σεραφείμ αναφέρθηκε στην μαρτυρική ζωή της Αγίας αλλά και των θυγατέρων της, ενώ προέτρεψε τους πιστούς να μιμηθούν την ζωή των μαρτύρων.

«Να κάνουμε κέντρο της ζωής μας τους μάρτυρες και τους αγίους, διότι αυτοί είναι που εκπέμπουν την σωτηρία με σκοπό την ένωσή μας με τον Χριστό», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Σεραφείμ.

Τέλος, ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αρχιμ. Ιωαννίκιος ευχαρίστησε μέσα από την καρδιά του, όλους όσους συνέβαλαν, ώστε να γίνουν άρτια οι εκδηλώσεις.

Ακόμη ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Πειραιώς για την παρουσία του, καθώς και τον Δήμαρχο Φιλοθέης και Ψυχικού κ. Παντελή Ξυριδάκη για την στήριξή του.

IMG_8774

IMG_8630

IMG_8633

IMG_8649

IMG_8662

IMG_8683

IMG_8706

IMG_8747

IMG_8767

 Γιώργος Φερδής

Πηγή: romfea.gr