Ειδήσεις και ΑνακοινώσειςΟρθόδοξη πίστη

Tο Πρόγραμμα της Ορθόδοξης Ποιμαντικής Θεολογίας του Κολλεγίου «City Unity College»

18 Σεπτεμβρίου 2013

Tο Πρόγραμμα της Ορθόδοξης Ποιμαντικής Θεολογίας του Κολλεγίου «City Unity College»

Screen shot 2013-09-18 at 12.08.09 π.μ.Οι εγγραφές για το Πρόγραμμα της Ορθόδοξης Ποιμαντικής Θεολογίας του Κολλεγίου «City Unity College», το οποίο λειτουργεί ως Παράρτημα της Ορθόδοξης Θεολογικής Σχολής του Κρατικού Πανεπιστημίου του Βουκουρεστίου, ολοκληρώνονται την
Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου.

Οι εισαγωγικές εξετάσεις των ενδιαφερομένων υποψηφίων φοιτητών θα διενεργηθούν τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου.

Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν την Τρίτη 1 Οκτωβρίου.

Ο Αγιασμός για την έναρξη των μαθημάτων θα τελεστεί από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο, την Τρίτη 22 Οκτωβρίου, στις 12.00΄.

Ορθόδοξη Ποιμαντική Θεολογία
Η Ορθόδοξη Ποιμαντική Θεολογία αποσκοπεί στο να αποκτήσουν οι σπουδαστές σφαιρική θεολογική παιδεία και συγκροτημένη επιστημονική επιμόρφωση στις σύγχρονες ανθρωπιστικές επιστήμες.

Η Ορθόδοξη Ποιμαντική Θεολογία προσφέρεται στα Ελληνικά ή στα Αγγλικά. Περιλαμβάνει τέσσερα έτη (οκτώ εξάμηνα). Κάθε εκπαιδευτικό έτος αποτελείται από δύο (2) εξάμηνα, το χειμερινό και το εαρινό αντίστοιχα. Στα πρώτα εξάμηνα, οι φοιτητές της Ορθόδοξης Ποιμαντικής Θεολογίας διδάσκονται κυρίως μαθήματα εισαγωγικά, ενώ στα επόμενα εξάμηνα της Ορθόδοξης Ποιμαντικής Θεολογίας οδηγούνται σε βαθύτερες θεολογικές έννοιες και ασκούνται στην εμπέδωση της γνώσης, στην έρευνα και την έμπρακτη εφαρμογή των θεωρητικών γνώσεων, μέσω των εργαστηριακών μαθημάτων.
Οι απόφοιτοι της Ορθόδοξης Ποιμαντικής Θεολογίας θα είναι σε θέση να ασκούν υπεύθυνο έργο στον χώρο της Εκκλησίας και της κοινωνίας. Ενδεικτικά, οι απόφοιτοι μπορούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε τομείς όπως:

– Εφημεριακός κλήρος
– Εκκλησιαστική διακονία σε ιδρύματα και οργανισμούς Μητροπόλεων και Ενοριών
– Κοινωφελείς οργανισμοί
– Φιλανθρωπικά Ιδρύματα
– Ευρύτερος δημόσιος τομέας
– Ιδιωτικοί φορείς εκπαίδευσης
– Εκδοτικοί Οίκοι
– Έντυπος Τύπος
– Ηλεκτρονικός Τύπος

Για περισσότερες πληροφορίες: Eπικοινωνήστε μαζί μας στο τηλ. 211 7109150 ή στείλτε e-mail στο theology@cityu.gr.

Πηγή: synodoiporia.blogspot.it