Ειδήσεις και ΑνακοινώσειςΕπιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Ανοίγει για το κοινό το μεγαλύτερο σπήλαιο του κόσμου [εικόνες + βίντεο]

19 Σεπτεμβρίου 2013

Ανοίγει για το κοινό το μεγαλύτερο σπήλαιο του κόσμου [εικόνες + βίντεο]

vietnam-660

Το σπήλαιο Σον Ντόονγκ στο Βιετνάμ είναι το μεγαλύτερο σπήλαιο στον κόσμο με βάθος πάνω από 8,5 χιλιόμετρα, ενώ κρύβει μέσα του μία ζούγκλα και έναν ποταμό. Το εντυπωσιακό αυτό θέαμα θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν πλέον και τουρίστες, αφού το σπήλαιο ανοίγει επίσημα για το κοινό.

Η είσοδος του σπηλαίου ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά από έναν ντόπιο το 1991, αλλά οι Βρετανοί σπηλαιολόγοι το εξερεύνησαν για πρώτη φορά το 2009. Τώρα, η εταιρεία Oxalis ανακοίνωσε ότι ξεκινάει περιηγήσεις στα άδυτα του σπηλαίου στα πλαίσια εξαήμερων διακοπών, μέσα στο επόμενο έτος.

Ο άνθρωπος που ανακάλυψε το Σον Ντόονγκ το 1991 δεν μπήκε μέσα γιατί η είσοδος φαινόταν τρομακτικά απότομη. Στις περιοδείες του επόμενου έτους, οι επισκέπτες θα κατέβουν με σκοινί 80 μέτρα για να μπουν στη σπηλιά.

Την πρώτη νύχτα τους μέσα στη σπηλιά, οι επισκέπτες θα εγκατασταθούν κοντά στο «πόδι του σκύλου» μια γιγαντιαία ομάδα από σταλαγμίτες που μοιάζει πράγματι με το πόδι ενός σκύλου.
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=SKAXw4mzgIo

Η οροφή του σπηλαίου κατέρρευσε αιώνες πριν, επιτρέποντας σε μία καταπράσινο ζούγκλα να ριζώσει φιλοξενώντας πιθήκους και αλεπούδες, ενώ οι εξερευνητές κάνουν λόγο για ένα υπόγειο κήπο της Εδέμ.

Φύκια από αρχαίες λίμνες καλύπτουν τμήματα του εσωτερικού του σπηλαίου ενώ ο βυθός του είναι γεμάτος σπάνια μαργαριτάρια και φυτά που δεν έχουν καταγραφεί σε κανένα άλλο μέρος του κόσμου.

British Team Believe They Have Found The Largest Cave In The World

Cascading water in Hang Son Doong.

A cascading waterfall in Hang Son Doong.

Rare cave pearls fill dried-out terrace pools in Hang Son Doong.

Hang Son Doong explorers navigate an algae-covered cavescape.

A Hang Son Doong explorer navigates an plant-covered cavescape.

A jungle grows inside Hang Son Doong.

The Hand of Dog stalagmite in Hang Son Doong Cave.

The forest-shrouded entrance to Hang Son Doong.

A rock formation shines beneath a skylight in Hang Son Doong.

 

Πηγή: iefimerida.gr