Ειδήσεις και ΑνακοινώσειςΟρθόδοξη πίστη

Η Μια Μηλιά τιμά τον Πολιούχο της Ευαγγελιστή Ιωάννη στις 25-26 Σεπτεμβρίου 2013

21 Σεπτεμβρίου 2013

Η Μια Μηλιά τιμά τον Πολιούχο της Ευαγγελιστή Ιωάννη στις 25-26 Σεπτεμβρίου 2013

10173

Οι κάτοικοι της Μιας Μηλιάς εορτάζουν τον πολιούχο Απόστολο και Ευαγγελιστή Ιωάννη το Θεολόγο

 

Η Εκκλησιαστική Επιτροπή της ενορίας του Αγίου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Ιωάννου του Θεολόγου της κατεχόμενης κοινότητας Μιας Μηλιάς και το Κοινοτικό Συμβούλιο, σε συνεργασία με όλα τα οργανωμένα σύνολα της Κοινότητας θα εορτάσουν τη μνήμη του Πολιούχο Αγίου και εφέτος στην προσφυγιά.

 

Την Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου 2013, το απόγευμα (ώρα έναρξης 6:00 μ. μ.), θα τελέσουν Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό στο μικρό Εκκλησάκι του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στο χώρο του οικήματος του Κοινοτικού Συμβουλίου Μιας Μηλιάς στη περιοχή Σοπάζ, στην Παλλουριώτισσα.

 

Την επομένη, Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου 2013, ανήμερα της εορτής θα τελεστεί όρθρος και Θεία Λειτουργία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ιωάννου, στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου.

 

Κατά τη διάρκεια του Εσπερινού και της Θείας Λειτουργίας θα τελεστεί δέηση για ανεύρεση των αγνοουμένων, επιστροφή στις πατρογονικές εστίες, στη Μια Μηλιά και σε όλα τα τουρκοκρατούμενα μέρη της πατρίδας μας.Επίσης, θα τελεστούν ιερά μνημόσυνα των πεσόντων κατά την τουρκική εισβολή και αποθανόντων Μιαμηλιωτών στην προσφυγιά.

 

Των ιερών ακολουθιών θα προστεί ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος

 

 

Απο το Κοινοτικό Συμβούλιο και την Εκκλησιαστική Επιτροπή

 

 Πηγή: churchofcyprus.org.cy