Ειδήσεις και ΑνακοινώσειςΕπιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Πάφος: Σπουδαίο ταφικό εύρημα η σπηλιά που ανακαλύφθηκε (video)

21 Σεπτεμβρίου 2013

Πάφος: Σπουδαίο ταφικό εύρημα η σπηλιά που ανακαλύφθηκε (video)

283dad2b3b70f89d49bb82df5c1eaa5f_L

Σημαντική αρχαιολογική ανακάλυψη στην Πάφο.

Τάφος, ο οποίος είναι αρκετά μεγάλος και φαίνεται να περιλαμβάνει σημαντικές τοιχογραφίες, είναι το αρχαίο εύρημα που ήρθε τυχαία χθες στο φως, κατά τη διάρκεια εργασιών του Τμήματος Υδατοπρομήθειας στο κέντρο της Πάφου. Αυτό επιβεβαιώθηκε από την έναρξη σήμερα των επιστημονικών, αναλυτικών μελετών των ειδικών στο χώρο.

Δείτε επίσης: Πάφος: Υποχώρησε το έδαφος και ανακάλυψαν σπήλαιο με τοιχογραφίες

Αρχαιολόγοι και άλλοι λειτουργοί του Τμήματος Αρχαιοτήτων έσπευσαν από ενωρίς το πρωί σήμερα στο χώρο ανακάλυψης των αρχαιοτήτων, παρά την Πυροσβεστική και την Τροχαία Πάφου, αρχίζοντας το ανασκαφικό έργο για να διακριβωθεί τί ήταν το σπήλαιο που αποκαλύφθηκε χθες κάτω από το οδόστρωμα. Αρμόδιοι παράγοντες επεσήμαναν στο pafosnet ότι πρόκειται περί τάφου, ο οποίος φαίνεται να είναι αρκετά μεγάλος σε έκταση και μεγάλης αρχαιολογικής αξίας.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι τα συνεργεία του Τμήματος άρχισαν με πολύ προσεκτικά βήματα τον καθαρισμό του χώρου, προκειμένου να προχωρήσουν προς μεγάλη ταφική αίθουσα που συνδέεται με το σημείο που αποκαλύφθηκε χθες και στην οποία οι αρχαιολόγοι έχουν εντοπίσει τοιχογραφίες.

Οι αρχαιολόγοι δήλωσαν στο pafosnet ότι η όλη διαδικασία θα συνεχισθεί για μερικές ακόμη μέρες, πριν ολοκληρωθεί το ανασκαφικό έργο στο σημείο και η αναλυτική μελέτη των ευρημάτων προκειμένου να ειπωθεί μετά βεβαιότητας η ακριβής ταυτότητα των ανευρεθέντων.

 

Πηγή: 24h.com.cy