Ειδήσεις και ΑνακοινώσειςΟρθόδοξη πίστη

Πανηγυρική αρχιερατική θεία λειτουργία για την 7η επέτειο από την επιστροφή της εικόνας της Παναγίας Έλωνας

21 Σεπτεμβρίου 2013

Πανηγυρική αρχιερατική θεία λειτουργία για την 7η επέτειο από την επιστροφή της εικόνας της Παναγίας Έλωνας

Φωτό:arcadiavoice.gr -

Φωτό:arcadiavoice.gr –

Την Κυριακή 6η Οκτωβρίου 2013, πρωτοκύριακο του Οκτωβρίου, η Μητρόπολη Μαντινείας με κάθε μεγαλοπρέπεια θα τελέσει Αρχιερατική Ευχαριστήρια Θεία Λειτουργία  στην Ιερά Μονή Ελώνας Λεωνιδίου Κυνουρίας, για να εορτάσει την 7η Επέτειο της επιστροφής της απαχθείσης Ιεράς Εικόνος της Παναγίας στο Μοναστήρι. Των Ακολουθιών θα προστεί ο επιχώριος Μητροπολίτης Αλέξανδρος.

Στις 18 Αυγούστου του 2006 η ιστορική εικόνα της Παναγίας κλάπηκε από τη μονή μαζί με τα αφιερώματά της. Η κλοπή αυτή προκάλεσε αίσθηση και δημοσιοποιήθηκε τόσο από τα ελληνικά όσο και από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης. Η εικόνα εντοπίστηκε από την Ελληνική Αστυνομία 38 ημέρες αργότερα στο Φαρακλό Λακωνίας. Ο δράστης συνελήφθη και η εικόνα επιστράφηκε στη θέση της με μία πανηγυρική τελετή. Στην τοποθεσία που βρέθηκε χτίστηκε με έξοδα της ΕΛΑΣ εικονοστάσι, στο οποίο τοποθετήθηκε πιστό αντίγραφό της εικόνας, ακριβώς ένα χρόνο μετά τον εντοπισμό της.

Φωτό:houdishouses.gr

Φωτό:houdishouses.gr

Την 1η Οκτωβρίου 2006 πραγματοποιήθηκε σε πανηγυρικό κλίμα η τελετή παράδοσης της ανευρεθείσας εικόνας της Παναγίας Βρεφοκρατούσας της Ιεράς Μονής Έλωνας από τον -τότε- υπουργό Δημοσίας Τάξεως κ. Βύρωνα Πολύδωρα στον Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας  Αλέξανδρο, μέσα σε βαθύ κλίμα κατάνυξης και συγκίνησης, παρουσία χιλιάδων πιστών. Την πάνσεπτη Εικόνα μετέφεραν προς την Ιερά Μονή ο Υπουργός Δημοσίας Τάξεως κ. Βύρων Πολύδωρας και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Αναστάσιος Δημοσχάκης.

 

Πηγή:amen.gr