Ειδήσεις και ΑνακοινώσειςΟρθόδοξη πίστη

Οι κάτοικοι της Αγκαστίνας τιμούν τον Άγιο Θεράποντα στις 13-14 Οκτωβρίου 2013

22 Σεπτεμβρίου 2013

Οι κάτοικοι της Αγκαστίνας τιμούν τον Άγιο Θεράποντα στις 13-14 Οκτωβρίου 2013

10180

Η Εκκλησιαστική Επιτροπή και το Κοινοτικό Συμβούλιο Αγκαστίνας, σε συνεργασία με όλα τα οργανωμένα σύνολα της Κοινότητας θα εορτάσουν τη μνήμη του Αγίου Θεράποντα, στο όνομα του οποίου υπάρχει Παρεκκλήσιο στην τουρκοκρατούμενη Αγκαστίνα.

 

Την Κυριακή, 13 Οκτωβρίου 2013, ώρα 5:30 μ. μ., θα τελεστεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό Αγίου Θεράποντος και Αγίας Μαρίνας στις Αγγλισίδες, στη Λάρνακα.

 

Την Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2013, ανήμερα της εορτής, θα τελεστεί Όρθρος και Θεία Λειτουργία (ώρες: 6:30 π.μ. -8:30 π.μ.) στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης στη Λευκωσία.

 

Κατά τη διάρκεια του Εσπερινού και της Θείας Λειτουργίας θα αναπεμφθεί Δέηση υπέρ υγείας όλων των κατοίκων της κοινότητας Αγκαστίνας που ζουν στην προσφυγιά, υπέρ ανευρέσεως των αγνοουμένων και επιστροφής όλων των προσφύγων στα χωριά και στις πόλεις μας.

 

Επίσης, θα τελεστούν ιερά μνημόσυνα όλων των τεθνεώτων αγκαστινιωτών κατά τη διάρκεια της τουρκικής εισβολής του 1974, καθώς και μετά στην προσφυγιά.

 

Των ακολουθιών θα προστεί ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος, ο οποίος θα κηρύξει και τον θείο Λόγο.

 

Στον τέλος του Πανηγυρικού Εσπερινού, θα απευθύνει σύντομο χαιρετισμό ο κοινοτάρχης της Κοινότητας Αγκαστίνας, κ. Φραγκίσκος Γιακουμή.

 

Καλούνται οι εκτοπισμένοι αγκαστινιώτες και οι φίλοι της Αγκαστίνας να παραστούν.

 

 

Από την Εκκλησιαστική Επιτροπή και το Κοινοτικό Συμβούλιο Αγκαστίνας.

 

Πηγή:churchofcyprus.org.cy