Ειδήσεις και ΑνακοινώσειςΟρθόδοξη πίστη

Τελετή υποδοχής εικόνων της Ιεράς Μονής Χριστού του Αντιφωνητή (Καλογραία)

24 Σεπτεμβρίου 2013

Τελετή υποδοχής εικόνων της Ιεράς Μονής Χριστού του Αντιφωνητή (Καλογραία)

10218Τριάντα οκτώ ολόκληρα χρόνια (Μάρτιος 1975) μετά την κλοπή τους από την Ιερά Μονή του Χριστού Αντιφωνητή (12ος αιών.), στην κατεχόμενη Καλογραία, οι τέσσερις εικόνες των Αποστόλων: Πέτρου, Παύλου, Ιωάννη και Μάρκου, όλες του 16ου αιώνα, έργα του εικονογράφου Λούτσιου Φλαγγή, επαναπατρίζονται στην γενέθλια γη της Κύπρου.

 

Η σεμνή τελετή υποδοχής των τεσσάρων εικόνων θα πραγματοποιηθεί  την Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 10.00΄ π.μ., στην Α΄ Αίθουσα του Βυζαντινού Μουσείου του Ιδρύματος Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄.

 

Στην τελετή θα παραστούν η Α.Μ. ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος, ο Έντιμος Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων κ. Τάσος Μητσόπουλος, η Διευθύντρια του Τμήματος Αρχαιοτήτων κα Δέσπω Πηλείδου, εκπρόσωποι του Υπουργείου Εξωτερικών και της Γενικής Εισαγγελίας, καθώς και Πρέσβεις διαφόρων χωρών.

epanapatristikan-4-eikones-apo-ti-moni-tou-christou-antifoniti-th

Ευχή όλων μας είναι όπως οι εικόνες επιστρέψουν σύντομα στην φυσική τους θέση, σε μια ελεύθερη από τα κατοχικά στρατεύματα Μονή του Χριστού Αντιφωνητή, της οποίας το εικονοστάσι κοσμούσαν για τετρακόσια και πλέον χρόνια.

 

10222

10221

10220

10219

 

Επαναπατρίζονται εικόνες που κλάπηκαν από τον Αντιφωνητή στην Κερύνεια

Πηγή: churchofcyprus.org.cy