Ειδήσεις και ΑνακοινώσειςΟρθόδοξη πίστη

Η πανήγυρη του προσκυνήματος του Οσίου Ιωάννη του Ρώσσου

25 Σεπτεμβρίου 2013

Η πανήγυρη του προσκυνήματος του Οσίου Ιωάννη του Ρώσσου

article_15406Την ερχόμενη Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013, εορτάζει την δεύτερη ετήσια Πανήγυρή του, το Ιερό Προσκύνημα Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου, στο Νέο Προκόπιο Ευβοίας, εις ανάμνηση των Εγκαινίων του Ιερού Ναού, τα οποία τελέσθηκαν την τελευταία Κυριακή του μηνός Σεπτεμβρίου του έτους 1969, από τον Μακαριστό Μητροπολίτη Χαλκίδος κυρό Νικόλαο (Σελέντη).

Το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου στις 6.30 μ.μ. θα λάβει χώρα ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, μετά το πέρας του οποίου θα ψαλεί και η Ιερά Παράκλησις προς τον Όσςιο Ιωάννη

Την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου στις 6.45 π.μ. θα αρχίσει ο Όρθρος, στις 7.30 π.μ. θα λάβει χώρα η Αρχιερατική Χοροστασία και στη συνέχεια η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, με την συμμετοχή των Ιερέων της Ιεράς μας Μητροπόλεως.

Μετά τη Θεία Λειτουργία θα πραγματοποιηθεί Λιτάνευση του Ιερού Σκηνώματος του Οσίου, πέριξ του Ιερού Ναού, κατά την διάρκεια της οποίας υπάρχει η ευλογημένη συνήθεια το Ιερό Σκήνωμα να βαστάζουν στους ώμους τους οι ευλαβείς Προσκυνητές.

 

Από την Ι.Μητρόπολη Χαλκίδος 

Πηγή:amen.gr