Ειδήσεις και ΑνακοινώσειςΟρθόδοξη πίστη

Ρώσοι, Βούλγαροι και Κύπριοι προσκυνητές τίμησαν την Παναγία την Παντάνασσα στο Πόρτο Λάγος(φωτο)

25 Σεπτεμβρίου 2013

Ρώσοι, Βούλγαροι και Κύπριοι προσκυνητές τίμησαν την Παναγία την Παντάνασσα στο Πόρτο Λάγος(φωτο)

DSCN9156b

Καθηγούμενος Εφραίμ: H κρίση που βιώνουμε δεν είναι οικονομική αλλά πνευματική.

 Πλήθος πιστών παρευρέθηκαν και φέτος στις 24 Σεπτεμβρίου στο μετόχι της Μονής Βατοπεδίου στο Πόρτο Λάγος για να τιμήσουν την γιορτή της Παναγίας Παντάνασσας.

Το απόγευμα της παραμονής τελέστηκε ο πανηγυρικός εσπερινός μετά αρτοκλασίας χοροστατούντος του Καθηγουμένου Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου του Αγίου Όρους Εφραίμ,ενώ ακολούθησε λιτάνευση της θαυματουργού εικόνας της Παναγίας Παντάνασσας.

Η εικόνα της Παναγίας της Παντάνασσας γίνεται τόπος προσκυνήματος για ανθρώπους όχι μόνο από τη Θράκη, αλλά ολόκληρη την Ελλάδα που προσεύχονται και αφήνουν φωτογραφίες και τάματα ζητώντας να προστατέψουν τους ίδιους αλλά και αγαπημένα πρόσωπα από τις ασθένειες και το κακό.

Πιστοί από τη Βουλγαρία την Κύπρο αλλά και την Ρωσία βρέθηκα στο Πόρτο Λάγος για να προσκυνήσουν και να τιμήσουν τη θαυματουργή εικόνα.Στο κύρηγμα του Ο Καθηγούμενος Εφραίμ τόνισε ότι μεταφέρουμε την εικόνα πάνω στο ξύλο με τιμές,όχι γιατί είμαστε ειδωλολάτρες ,αλλά γιατί το πρόσωπο που εικονίζεται στο σανίδι είναι η μητέρα του Θεού.

‘Εχω συναντήσει ανθρώπους που δεν είναι τόσο ευλαβείς ,έρχεται όμως κάποια στιγμή η ώρα που την αναζητούν και ζητούν τη βοήθεια της.Τα μετόχια του Αγίου Ορους υπάρχουν,όχι για επενδύσεις,όπως μερικοί νομίζουν,αλλά για να παρηγορείται ο λαός και κυρίως το γυναικείο φύλο που δεν μπορεί λόγω της παράδοσης να εισέλθει στον αντρικό Παρθενώνα του Αγίου Ορους. Το μετόχι αυτό το κρατούμε όχι για εμάς άλλά για την δική σας τη σκέπη και τη βοήθεια,γι’αυτό φέραμε και την εικόνα αυτή εδώ για να έρχεστε εδώ να προσκυνάτε και να προσεύχεστε και να φεύγετε ελαφρότεροι και αναπαυμένοι.

DSCN9159b

 

Πλήθος πιστών προσέρχονται για να προσκυνήσουν.

DSCN9136b

 Προς τον Ιερό Ναό Παναγίας Παντάνασσας

DSCN9138

DSCN9145

DSCN9139b
 
 
DSCN9143b

 

DSCN9146b

DSCN9147b

 Το εσωτερικό του Ναού του Αγίου Νικολάου
DSCN9149b

DSCN9150b

 Ρώσοι προσκυνητές επισκέπτονται το Μετόχι της Μονής Βατοπαιδίου.
DSCN9152b
 Η περιφορά της Θαυματουργής Εικόνας
DSCN9153b

DSCN9154b

DSCN9159b
DSCN9163b

 

Πηγή: inkomotini.blogspot.gr