Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Το Orange Grove στηρίζει τους νέους επιχειρηματίες!

25 Σεπτεμβρίου 2013

Το Orange Grove στηρίζει τους νέους επιχειρηματίες!

139165-captureΤο Orange Grove είναι ένας νέος χώρος εργασίας, δικτύωσης και υποστήριξης  Ελλήνων και Ολλανδών επιχειρηματιών έως 35 ετών, αλλά και Ελλήνων αποφοίτων πανεπιστημίων που θέλουν να ξεκινήσουν την δική τους επιχείρηση στην Ελλάδα. Στεγάζεται στο ισόγειο  του κτιρίου της Ολλανδικής πρεσβείας στην Αθήνα (Λεωφόρος Βασιλέως Κωνσταντίνου 5-7), απέναντι από το Καλλιμάρμαρο. Τα επίσημα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν τηνΤετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013, στις 19.30μ.μ.

Η πρωτοβουλία ανήκει στην Ολλανδική πρεσβεία αλλά υποστηρίζεται θερμά από ένα ευρύ δίκτυο ελληνικών, ολλανδικών εταιριών, πανεπιστημίων και φορέων. Κύριος χορηγός του OrangeGrove είναι η Αθηναϊκή Ζυθοποιία, ενώ μεταξύ των χορηγών βρίσκονται οι εταιρίες Philips, Coco-Μat, Interamerican και KLM (ενώ σύντομα θα ανακοινωθούν και άλλοι). Ανάμεσα στους υποστηρικτές συγκαταλέγονται η εταιρία FrieslandCampina, η τράπεζα ABN AMRO, η εταιρεία τηλεφωνίας Wind, η εταιρεία Ανθρώπινου Δυναμικού Randstad και η εταιρεία P.C. PodimatasAudiovisual.

O στόχος του φιλόδοξου αυτού εγχειρήματος είναι να προσφέρει τα κατάλληλα εφόδια (επαφές, τεχνογνωσία, γνώση) σε νέους  Έλληνες και Ολλανδούς επιχειρηματίες που θέλουν να ξεκινήσουν την δική τους επιχείρηση ή να επεκτείνουν τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες στην Ελλάδα. Προσφέροντας τους παράλληλα έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο με γραφεία και δωρεάν ίντερνετ, έχοντας πρόσβαση σε εξειδικευμένα εκπαιδευτικά σεμινάρια/μαθήματα, νομικές και λογιστικές υπηρεσίες και δυνατότητα δικτύωσης με το συνολικό δίκτυο του Orange Grove (εταιρίες, πανεπιστήμια, φορείς, άτομα, την ίδια την Ολλανδική πρεσβεία στην Αθήνα).

To εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα παρέχεται στους συμμετέχοντες σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Άμστερνταμτο Πολυτεχνείο του Ντέλφτ και τοΟικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών ενώ ένα ειδικό bootcamp σε θέματα businessplan θα πραγματοποιηθεί την δεύτερη εβδομάδα του Οκτωβρίου.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Orange Grove θα περιλαμβάνει σεμινάρια σε θέματα branding, έρευνας αγοράς, πνευματικών δικαιωμάτων και πολλών ακόμη, ενώ θα δοθεί βάση στην ανάπτυξη προσωπικών δεξιοτήτων των συμμετεχόντων αλλά και στους τρόπους προσέλκυσης επενδυτικών κεφαλαίων.

Επίσης, το πρόγραμμα mentoring (καθοδήγησης και συμβουλών) που θα παρέχεται  θα είναι εξατομικευμένο ανάλογα με τις ανάγκες κάθε συμμετέχοντα.

Οι προσφερόμενες υπηρεσίες περιλαμβάνουν,ακόμη, τη διοργάνωση διαφόρων εκδηλώσεων δικτύωσης και ειδικών workshops με εκπροσώπους εταιριών  ή άλλων φορέων οι οποίοι θα συνδράμουν τους συμμετέχοντες με την εμπειρία και τις συμβουλές τους.

Το OrangeGrove ανακοίνωσε τις εξής εκδηλώσεις για τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο:

  • Σεμινάριο και workshop σε θέματα branding με εισηγητή τον Πίτερ Οικονομίδη
  • Επιχειρηματικό workshop σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ
  • Εκδήλωση σε θέματα επιχειρηματικότητας σε συνεργασία με τους δήμους της Αθήνας και του Άμστερνταμ
  • Σεμινάριο σε θέματα logistics σε συνεργασία με το Ολλανδικό Ινστιτούτο Αθηνών
  • Φιλική ποδοσφαιρική συνάντηση της Ακαδημίας Άγιαξ με την Ακαδημία του Παναθηναϊκού

Πληροφορίες για το πρόγραμμα των εκδηλώσεων (ημερομηνίες και ώρες) θα ανακοινώνονται στην ιστοσελίδα: www.orangegrove.biz.

Πώς να κάνετε αίτηση

Όσοι πληρούν τις προϋποθέσεις που αναφέρονται στην συνέχεια και επιθυμούν να συμμετάσχουν στο Orange Grove, θα πρέπει να στείλουν ένα email στο ath-og-applications@minbuza.nl μαζί με αντίγραφο της ταυτότητας ή του διαβατηρίου τους, για να τους σταλεί στην συνέχεια η αίτηση που θα πρέπει να συμπληρώσουν. Οι ημερομηνίες για τον επόμενο κύκλο των αιτήσεων θα ανακοινωθούν μετά τις 23 Σεπτεμβρίου (σχετική ανακοίνωση θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδαwww.orangegrove.biz).

Κάθε αίτηση θα εξεταστεί από μια ανεξάρτητη επιτροπή που θα αποτελείται μεταξύ άλλων από εκπροσώπους των ολλανδικών εταιριών- χορηγών, ομάδα εξειδικευμένων συμβούλων και από τον ίδιο τον Ολλανδό πρέσβη. Οι ενδιαφερόμενοι των οποίων οι αιτήσεις θα γίνουν δεκτές, θα κληθούν από την επιτροπή για προσωπική συνέντευξη. Σε περίπτωση που δεν επιλεγούν, θα τους σταλεί απάντηση  διευκρινίζοντας τους λόγους μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (mail).

Αίτηση μπορούν να καταθέσουν  ομάδες έως 5 ατόμων με μια επιχειρηματική ιδέα/πλάνο οι οποίοι έχουν γεννηθεί μετά την 1η Ιανουαρίου του 1979 και είναι νόμιμοι κάτοικοι της ΕΕ. Η ιδέα θα πρέπει να μπορεί να μετασχηματισθεί σε εταιρεία σε σύντομο χρονικό διάστημα ή να έχει συσταθεί ως εταιρεία από το 2011 και μετά.

Προτεραιότητα θα δοθεί στους αιτούντες οι οποίοι διατηρούν δεσμούς με την Ολλανδία (είτε έχουν σπουδάσει, εργαστεί ή συνεργαστεί σε επιχειρηματικό επίπεδο) και σε όσους προσβλέπουν στην δημιουργία συνεργιών μεταξύ του ελληνικού και ολλανδικού επιχειρηματικού περιβάλλοντος. Σε περίπτωση επιλογής οι συμμετέχοντες θα υπογράψουν σχετική συμφωνία για παραμονή στον χώρο για  διάστημα τουλάχιστον έξι μηνών, ενώ η μηνιαία οικονομική υποχρέωση θα ανέρχεται στο ποσό των 100 ευρώ.

Ο πρώτος κύκλος των αιτήσεων έληξε στις 31 Αυγούστου. Αυτή την περίοδο η επιτροπή εξετάζει τις πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις που κατατέθηκαν. Τα ονόματα των επιχειρηματιών που θα επιλεχθούν θα ανακοινωθούν σύντομα.

Πηγή: tvxs.gr