Γενικά Θέματα

Η φωτογραφία που μου έδωσε ένα δυνατό χαστούκι

2 Οκτωβρίου 2013

Η φωτογραφία που μου έδωσε ένα δυνατό χαστούκι

kosmosΨάχνοντας στο διαδίκτυο, έπεσα πάνω σε αυτή τη φωτογραφία, στην οποία ένα μικρό παιδάκι κάθεται δίπλα από τα σκουπίδια, από τα οποία τρέφεται προφανώς.
Πολλές φορές στο παρελθόν είδα τέτοιες φωτογραφίες, όμως αυτή μου έκανε ιδιαίτερη αίσθηση, όχι γιατί είναι πιο «δυνατή» φωτογραφία από άλλες, αλλά γιατί την είδα σε μια περίοδο που εγώ όλα γκρίνιαζα!
Γκρίνιαζα για την χειρότερη περίοδο στην οποία έπεσε η γενιά μου και στην οποία δεν μπορούμε να πραγματοποιήσουμε τα όνειρα μας, γκρίνιαζα με τους χαμηλούς μισθούς ή τους ανύπαρκτους, θύμωνα  που δεν μπορούμε να ζήσουμε όπως το παρελθόν, που μειώθηκαν τα έσοδα και αυξήθηκαν τα έξοδα και γενικά για όλη τη κατάσταση που ζούμε!
Και μετά είδα αυτή τη φωτογραφία…. Και είπα ευχαριστώ που έχω ένα σπίτι και ένα πιάτο φαγητό, που μπορούμε ακόμη να πάμε για ένα καφέ με τους φίλους μας, που μπορούμε να χαρίσουμε ένα δώρο σε αγαπημένα μας πρόσωπα, που η ευτυχία ακόμη δεν φορολογήθηκε, που μπορούμε να κάνουμε μια εκδρομή στη φύση, που στην Κύπρο μας είναι υπέροχη και πάνω από όλα που έχουμε την υγεία μας!
Ένιωσα τυχερή για τα δεδομένα που έχουμε στη ζωή μας και όμως για κάποιους άλλους λαούς φαντάζουν ουτοπικά!
Όχι, δεν πιστεύω πως επειδή υπάρχουν και χειρότερα, πρέπει να δεχτούμε τη κατάσταση που ζούμε όμως, όταν μικρά παιδάκια ζούνε τέτοιες καταστάσεις, είναι πάντα ένα δυνατό χαστούκι σε όλες μας τις γκρίνιες και τα παράπονα!

Πηγή: stylista.com.cy