Ειδήσεις και ΑνακοινώσειςΟρθόδοξη πίστη

Ρωσία: Ο Τηλεμαραθώνιος συγκέντρωσε πάνω από μισό δισεκατομμύριο

2 Οκτωβρίου 2013

Ρωσία: Ο Τηλεμαραθώνιος συγκέντρωσε πάνω από μισό δισεκατομμύριο

fe61fdca9e061f97ef670886f004fc30_M

Την Κυριακή το Πρώτο κανάλι της ρωσικής τηλεόρασης διοργάνωσε την πρωτάκουστη για τη ρωσική τηλεόραση δράση, τον τηλεμαραθώνιο «Όλοι μαζί» που διήρκεσε δέκα ώρες κατά τις οποίες  τηλεπαρουσιαστές και προσκεκλημένοι στο στούντιο συγκέντρωναν χρήματα για βοήθεια στους παθόντες από την πλημμύρα στην Άπω Ανατολή.

 Όσοι ήθελαν συμμετείχαν στη δράση αυτή, αρκεί να απέστελλαν ένα μήνυμα στο σύντομο αριθμό. Τα χρηματικά ποσά που συγκεντρώθηκαν θα δαπανηθούν για κατασκευή κατοικιών για τους παθόντες. Το Πρώτο κανάλι επίσης θα στείλει στην Άπω Ανατολή τα χρήματα που εισπράχτηκαν την Κυριακή από τη διαφήμιση στο σταθμό, αναφέρει η εφημερίδα «Rossiskaya gazeta».
Οι συμμετέχοντες στον τηλεμαραθώνιο συγκέντρωσαν πάνω από 575  εκατομμύρια ρούβλια.  Όπως ισχυρίζονται στο σταθμό, τα ποσά μέχρι τώρα συνεχίζουν να έρχονται. Οι αρχές του καναλιού υπόσχονται να δώσουν τον απολογισμό στον προσεχή χρόνο.
Στα πλαίσια του τηλεμαραθωνίου στο Πάρκο του Γκόρκι της πρωτεύουσας διεξήχθη μια συναυλία που κράτησε 6 ώρες και στην οποία συμμετείχαν γνωστοί ηθοποιοί και συγκροτήματα.
«Ο φιλανθρωπικός τηλεοπτικός μαραθώνιος του Πρώτου καναλιού μας ένωσε με όλο τον κόσμο. Μια ειδική δράση ανεβάζει το μαχητικό πνεύμα των παθόντων από την τεράστια πλημμύρα,αφού σήμερα για μας είναι πολύ σημαντικό να νιώθουμε τη στήριξη εκ μέρους των συμπατριωτών μας και ανθρώπων από όλο τον κόσμο», εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του ο κυβερνήτης της περιφέρειας της πόλης Χαμπάροβσκ, Βιατσεσλάβ Σπορτ.
Υπενθυμίζουμε ότι από την καταστροφική πλημμύρα υπέστησαν ζημιές  πάνω από 100 χιλιάδες κάτοικοι της περιοχής Αμούρσκαγια, της Αυτόνομης Εβραϊκής Περιοχής και της περιφέρειας της πόλης Χαμπάροβσκ.

 

Πηγή: http://www.briefingnews.gr/ros/item/65347