Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Οι 5 χρήσεις της μπανανόφλουδας που δεν τις πιστεύετε!!!

5 Οκτωβρίου 2013

Οι 5 χρήσεις της μπανανόφλουδας που δεν τις πιστεύετε!!!

Συντακτ_130710215938

Χρησιμοποιήστε την ως λίπασμα
Λόγω της περιεκτικότητας  των φλουδών σε κάλιο βοηθά σημαντικά  τον κήπο σας. Τι μπορείτε να κάνετε; Πρέπει να αποξηράνετε τις  φλούδες  τους μήνες του καλοκαιριού και νωρίς την άνοιξη βάλτε τις στο μπλέντερ. Έχετε το λίπασμα των φυτών σας έτοιμο!!
Δίωξτε τη μελίγκρα
Αν τα φυτά σας υποφέρουν από μελίγκρα θάψτε κομμένη σε κομμάτια τη φλούδα μέσα στο χώμα που βρίσκονται τα φυτά σας. Μην χρησιμοποιήσετε ολόκληρες τις φλούδες πιθανόν τα ζιζάνια να κατασκηνώσουν στα λουλούδια σας.
Μαλακώστε το ψητό
Σε πολλές χώρες της Ασίας  τυλίγουν  το κρέας ενώ ψήνεται, για να γίνει πιο μαλακό. Δοκιμάστε να μαλακώσετε το κρέας με το να βάλετε μια ώριμη ξεφλουδισμένη μπανάνα στο σκεύος που το  μαγειρεύετε.
Γυαλίστε τα ασημικά και τα δερμάτινα παπούτσια
Όχι δεν είναι αστείο!! Μπορείτε να γυαλίσετε τα ασημικά και τα δερμάτινα παπούτσια σας χρησιμοποιώντας τη φλούδα μιας μπανάνας. Για να το πετύχετε, αφαιρέστε από τη φλούδα οποιαδήποτε ίνα έχει απομείνει και  τρίψτε το εσωτερικό της φλούδας στα παπούτσια ή στα ασημικά σας.Ύστερα, περάστε τα αντικείμενα με μια πετσέτα ή ένα μαλακό πανί!!
Ετοιμάστε τη δική σας μάσκα προσώπου
Κάντε φυσική μάσκα προσώπου που ενυδατώνει το δέρμα σας με…μπανάνα. Μια μέτρια ώριμη μπανάνα την οποία κάνετε μια μαλακή πάστα και έπειτα την απλώνετε προσεκτικά στο πρόσωπο και το λαιμό σας έχετε πετύχει μια εκπληκτική ενυδατική μάσκα. Αφήστε τη μάσκα να δράσει για 10 με 20 λεπτά κι έπειτα ξεπλύνετε το πρόσωπό σας με κρύο νερό. Μια άλλη δημοφιλής συνταγή μάσκας προσώπου είναι να ανακατέψετε ¼ φλιτζανιού γιαούρτι, 2 κουταλιές της σούπας μέλι και μια μέτρια μπανάνα.

Πηγή: filenades.gr