Ειδήσεις και ΑνακοινώσειςΟρθόδοξη πίστη

Εγκαίνια Ρουμανικού Ναού στη Μητρόπολη Ταμασού (Φωτο)

7 Οκτωβρίου 2013

Εγκαίνια Ρουμανικού Ναού στη Μητρόπολη Ταμασού (Φωτο)

DSC_0313

Με ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια τελέστηκαν σήμερα, Κυριακή 6 Οκτωβρίου τα εγκαίνια του Ναού της Αγίας Κυριακής και του Αγίου Ιωάννη του Ρουμάνου στο Επισκοπειό της Ι.Μ. Ταμασού.

Να αναφερθεί ότι ο ναός είναι ξύλινος και ρουμανικής τεχνοτροπίας, και θα εξυπηρετεί τις πνευματικές ανάγκες των ρουμάνων που ζουν στην περιφέρεια της Ταμασού.

Τα εγκαίνια τέλεσε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού κ. Ησαϊας, συμπαραστατούμενος από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Τούλτσεα κ. Βησσαρίωνα του Πατριαρχείου Ρουμανίας.

Στην ακολουθία των εγκαινίων και στη Θεία Λειτουργία συμμετείχαν Ιερείς της Μητροπόλεως, ενώ ο ναός ήταν κατάμεστος από δεκάδες ρουμάνους πιστούς.

Ο Μητροπολίτης Ταμασού στην ομιλία του, μεταξύ άλλων ανέφερε: “Με την βοήθεια του Θεού αξιωνόμαστε σήμερα να εγκαινιάσουμε τον Ιερό Ναό της Αγίας Κυριακής και του Οσίου Ιωάννο του Ρουμάνου. Από την πρώτη μέρα της αναλήψεως των καθηκόντων μας στην παλαίφατη αυτή Ιερά Εκκλησιαστική έδρα των Ταμασέων Αγίων, θέσαμε ως κορωνίδα των οραματισμών και των στόχων μας την πνευματική ενίσχυση του ποιμνίου μας.”

“Στο πανηγύρι των Εγκαινίων καλούμαστε όλοι να συμμετέχουμε πνευματικά και με πίστη. “Εν πίστει τα εγκαίνια, επιτελούμε φαιδρώς”. Η ιερότητα του πανηγυριού αυτού στηρίζεται στην πίστη μας”, πρόσθεσε ο κ. Ησαϊας.

Σε άλλο σημείο ανέφερε: “Για εμάς τους ορθοδόξους χριστιανούς τα σύνορα και οι εκκλησιαστικές δικαιοδοσίες είναι απαραίτητα για να μπορέσουμε με τάξη και σύνεση να συντονίσουμε το έργο της σωτηρίας του ανθρώπου. Πέραν όμως τούτου δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι όλοι οι ορθόδοξοι χριστιανοί ανεξαρτήτως εθνικότητος, φυλής, χρώματος η γλώσσας, αποτελούμε μια ορθόδοξη χριστιανική οικογένεια.”

“Η πίστη της Εκκλησίας είναι θεόπνευστη και αδιαπραγμάτευτη. Με αυτές τις σκέψεις προχωρήσαμε στην ανοικοδόμηση αυτού του Ιερού Ναού και διορίσαμε ως Ιερέα τον Ρουμανικής καταγωγής π. Κυπριανό Μέγα. Φέραμε το σχέδιο και την ξυλεία από την Ρουμανία, έτσι ώστε οι ρουμανοί αδελφοί μας που διαμένουν στη περιφέρεια μας, να μπορούν να προσεύχονται, να εξομολογούνται και προπαντός να κοινωνούν από το Άγιο Ποτήριο”, συνέχισε στο λόγο του ο Πανιερώτατος.

Επίσης ο κ. Ησαϊας ευχαρίστησε για ακόμη μια φορά τον Πατριάρχη Ρουμανίας κ. Δανιήλ, τονίζοντας ότι “τον ευχαριστούμε για την αγάπη και υποστήριξη του σ΄ αυτή την προσπάθεια.”

Τέλος ευχαρίστησε τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Τούλτσεας, τον Εφημέριο του Ιερού Ναού καθώς και όλους όσους συνέφεραν στην πραγματοποιήση του έργου αυτού, από κάθε πλευρά.

DSC_0376

DSC_0370

DSC_0365

DSC_0362

DSC_0352

DSC_0350

DSC_0346

DSC_0344

DSC_0337

DSC_0334

DSC_0332

DSC_0329

DSC_0321

DSC_0315

DSC_0311

DSC_0300

DSC_0283

DSC_0271

DSC_0270

DSC_0264

DSC_0259

DSC_0258

DSC_0254Του Αιμίλιου Πολυγένη

Πηγή:  romfea.gr