Ειδήσεις και ΑνακοινώσειςΟρθόδοξη πίστη

Με λαμπρότητα η Μύκονος τίμησε τη μνήμη του Αγίου Μανουήλ

9 Οκτωβρίου 2013

Με λαμπρότητα η Μύκονος τίμησε τη μνήμη του Αγίου Μανουήλ

dscn8765Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Μεγάλης Παναγίας τελέσθηκε σήμερα αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β’, συμπαραστατουμένου από τους εφημέριους της Μυκόνου, επί τη Ιερά Μνήμη του Αγίου Νεομάρτυρος Μανουήλ του Κρητός, ο οποίος έζησε και δημιούργησε οικογένεια στη Μύκονο, από την οποία θαλασσοπορών εμαρτύρησε, παρουσία της Δημάρχου Μυκόνου κυρίας Ειρήνης Γρυπάρη, του Δημάρχου κ. Αθανάσιου Κουσαθανά – Μέγα, Δημοτικών και Περιφερειακών Συμβούλων, εκπροσώπων της Αεροπορίας, της Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος, των εν Μυκόνων διαβιούντων Κρητών, μαθητών του Γυμνασίου και Λυκείου με παραδοσιακές στολές και την Ελληνική σημαία, και πλήθους Μυκονίων.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στη ζωή του Αγίου Μανουήλ, τον οποίο χαρακτήρισε συνοδίτη, συνοδοιπόρο και συνθαλασσοπόρο στην ζωή μας και τον παρακάλεσε να προσεύχεται για την πατρίδα μας, την ελληνική οικογένεια και ιδιαίτερα για τους νέους της Μυκόνου.

Προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας, όπως είχε προαναγγελθεί, τίμησε με επιβραβευτήριο πιττάκιο, αναμνηστική εικόνα και χρηστικά αντικείμενα, τους εργαζόμενους στην καθαριότητα των δρόμων των κήπων και των σφαγείων της Μυκόνου, προς τους οποίους είπε χαρακτηριστικά: ”Γνωρίζω ότι είσαστε απλοί άνθρωποι με δωρικό τρόπο ζωής και δεν σας αρέσουν οι πολλές ρητορείες. Γι’ αυτό περιορίζομαι, εκ μέρους όλων των Μυκονίων, να σας ευχαριστήσω για τους κόπους και τις προσπάθειες, που καταβάλλετε, κάτω από δύσκολες συνθήκες ώστε να είναι η Μύκονος, ένα νησί που κάθε χρόνο υποδέχεται χιλιάδες επισκέπτες απ όλο το κόσμο, καθαρή, και να διατηρείται όπως μας την παρέδωσαν και την διαφύλαξαν οι πρόγονοί μας, που την κατέστησαν παγκοσμίως πρώτο τόπο προορισμού και επισκεψιμότητας”.

Ευχαρίστησε, επίσης, τον πρωθιερέα του ναού, Πρωτοπρ. Πέτρο Μαραγκό ο οποίος από ετών είχε τη πρωτοβουλία και την ευσεβή επιθυμία να αναδείξει την εορτή του Αγίου Μανουήλ και να εμφυσήσει στις ψυχές των Μυκονίων την αγάπη του για τον Άγιο.

Η Δήμαρχος Μυκόνου ευχαρίστησε το Σεβασμιώτατο με εγκάρδιους λόγους για την τιμή που έκανε στους υπαλλήλους του Δήμου, τους οποίους και ευχαρίστησε για την προσφορά τους.

Ακολούθως, πραγματοποιήθηκε η λιτανεία της εικόνας του Αγίου Μανουήλ, την οποία πλαισίωσε η φιλαρμονική του Π.Ι.Ι.Ε.Τ, αφιχθείσα το πρωί από τη Τήνο, για να λαμπρύνει την εορτή.

Το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος θα επιστρέψει στην Ερμούπολη.

dscn8783

dscn8781

dscn8778

dscn8772

dscn8770

dscn8767

dscn8758

dscn8757

dscn8752

dscn8750

dscn8746

dscn8744

dscn8743

dscn8732

dscn8724

dscn8723

dscn8714

dscn8709

dscn8708

dscn8694

dscn8690

dscn8684

dscn8682

Συντάχθηκε απο τον/την Γραμματέα IΜ Σύρου, Αλέξανδρο Μαρκουίζο, φιλόλογο

Πηγή: imsyrou.gr