Ειδήσεις και ΑνακοινώσειςΟρθόδοξη πίστη

Μύρων Χρυσόστομος σε Ηγούμενο Εφραίμ: ”Ήρθαμε να καταθέσουμε την εκτίμησή μας”

17 Οκτωβρίου 2013

Μύρων Χρυσόστομος σε Ηγούμενο Εφραίμ: ”Ήρθαμε να καταθέσουμε την εκτίμησή μας”

0-ag.eudok2

Λαμπρή υποδοχή επεφύλαξαν στον Μητροπολίτη Μύρων κ. Χρυσόστομο, ο Ηγούμενος Εφραίμ και η Αδελφότητα της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου.

Ο Μητροπολίτης Μύρων έφτασε στην Ιερά Μεγίστη Βατοπαιδίου, όπου θα προεξάρχει στη πανήγυρη για την εορτή του Αγίου Ευδοκίμου.

Στη συνέχεια στο Καθολικό του Ευαγγελισμού τελέστηκε δοξολογία, ενώ τον κ. Χρυσόστομο καλωσόρισε στη Μονή ο Ηγούμενος Εφραίμ.

Ο Μητροπολίτη Μύρων απευθυνόμενος προς τον Ηγούμενο μεταξύ άλλων τόνισε: ”Δόξα τω Θεω πάντων ένεκα, κατά τον Χρυσορήμονα Ιερό Πατέρα. Διότι μας αξίωσε καί πάλι ταπεινούς προσκυνητές στο Άγιον Όρος και στο κλεινό Βατοπαίδι, στο κατ’ έξοχή  περιβόλι, τής Παναγίας Μας.”

”Έμεις οί λίγοι, η δεκάδα, αυτή πού ύποδέχεστε, ανάμεσα στίς πολλές χιλιάδες των καθημερινών προσκυνητών, πού κατακλύζουν τόν τόπο,για την πνευματική του αξία, αφού δαπανάσθε σε προσευχές καί δεήσεις για μας και τον Κόσμο όλο”, πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο κ. Χρυσόστομος.

Σε άλλο σημείο ο Ιεράρχης του Οικουμενικού Θρόνου τόνισε: ”Εμείς λοιπόν οι λίγοι Ρωμηοί, χριστιανοί, ερχόμαστε γιά νά καταθέσουμε ένα ευπαρουσίαστο μπουκέτο τιμής καί ευλάβειας καί ευγνωμοσύνης στον Άγιο Εύδόκιμο, πού γιορτάζει κατ’ αυτάς στό τιμώμενο Βατοπαίδι, αλλά και να καταθέσουμε στον άρχιποίμενα της ασκητικής μοναστικής αυτής μάνδρας Αρχιμανδρίτη Εφραίμ Την εκτίμησή μας!”

”Εγώ δε να Σας πω ένα μεγάλο ευχαριστώ για την δοχή και υποδοχή, υποσχόμενος την εκτιμησή μας εν όσω ζώμεν και κινούμεθα στο χώρο τής Εκκλησίας και την οποίαν όλοι μας υπηρετούμε και κοπιάζουμε και η οποία, εστέ βέβαιοι ότι, Σας αγαπά και Σας νιάζεται”, υπογράμμισε κλείνοντας ο Μητροπολίτης Μύρων.

0-ag-1.eudok

0-ag.eudok1

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης

Πηγή: romfea.gr