Ειδήσεις και ΑνακοινώσειςΕπιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Εγκαινιάζεται η πρώτη Ανταλλακτική Βιβλιοθήκη της Αθήνας

19 Οκτωβρίου 2013

Εγκαινιάζεται η πρώτη Ανταλλακτική Βιβλιοθήκη της Αθήνας

Η ανταλλακτική βιβλιοθήκη στο Remap4!~663148-290-1(1) (1)Επειδή μετά το σκύλο το βιβλίο είναι ο καλύτερος φίλος μας ο Δήμος Αθηναίων κάτι…σπουδαίο θα κάνει γι’ αυτό!

Το Σάββατο 19 Οκτωβρίου στις 12:30 μ.μ. στην Πλατεία Δεξαμενής στο Κολωνάκι ο δήμαρχος Γιώργος Καμίνης θα εγκαινιάσει την πρώτη Ανταλλακτική Βιβλιοθήκη της Αθήνας.

 

Πρόκειται για μία ιδέα και πρωτοβουλία των αρχιτεκτόνων Ελευθέριου Αμπατζή και Ειρήνης – Αιμιλίας Ιωαννίδου που «αποτελεί μία εναλλακτική προσέγγιση στην παραδοσιακή έννοια της δημόσιας βιβλιοθήκης» και «εξελίσσει την κοινωνική αλληλεπίδραση που μπορεί να επιτευχθεί μέσω των βιβλίων».

 

Τι ακριβώς είναι; Κάτι πολύ καινούριο για την πόλη μας: «μία μοντέρνα κατασκευή στα πρότυπα μιας παραδοσιακής βιβλιοθήκης με υλικό που διαχειρίζονται οι χρήστες της χωρίς την εγγραφή τους σε κάποιο μητρώο».

 

Θα τοποθετηθεί στην Πλατεία Δεξαμενής και θα λειτουργεί δίχως συνδρομή ή χρηματικό αντίτιμο και με ελεύθερο ωράριο λειτουργίας, 24 ώρες, όλες τις ημέρες της εβδομάδας. Γιατί εν προκειμένω, «το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή: δίνεις ένα βιβλίο, παίρνεις ένα άλλο». Οσοι… φίλοι της ανάγνωσης προσέλθετε.

Πηγή:briefingnews.gr