Θαύματα και θαυμαστά γεγονότα

Το αφιέρωμα των Ιταλών ναυτικών

20 Οκτωβρίου 2013

Το αφιέρωμα των Ιταλών ναυτικών

moni-koudoumaΜέχρι πριν λίγα χρόνια κρεμόταν μέσα στην Εκκλησία ένας κρυστάλλινος σταυρός μεγάλος, ηλεκτρικός. Αυτός ο σταυρός ήταν δώρο, που έφεραν Ιταλοί ναυτικοί σε ανάμνηση θαύματος διάσωσής τους.

Ήταν τρικυμία μεγάλη σε καιρό χειμώνα στα νότια παράλια της Κρήτης. Τέτοια φουρτούνα είχε συναντήσει και το πλοίο, που μετέφερε τον Απόστολο Παύλο για να δικαστεί στη Ρώμη και από ανάγκη προσορμίστηκε στους Καλούς Λιμένες. Αιτία ο άνεμος που τότε τον έλεγαν «ευρωκλείδωνα». Αυτός ο αέρας σήκωσε θεόρατα κύματα.

Η θάλασσα σ’ αυτά τα μέρη δεν αστειεύεται…

Περνούσε, λοιπόν, ένα ιταλικό καράβι και κόντεψε να βυθιστεί. Οι Ιταλοί, παρατηρώντας το χάρτη, είδαν πως απέναντι είχαν τη Μονή της Παναγίας του Κουδουμά. Άρχισαν, λοιπόν, να παρακαλούν την Παναγία με δάκρυα να τους σώσει και θα της έφερναν δώρο ένα σταυρό. Οι άνθρωποι σώθηκαν, και από ευγνωμοσύνη προς την Παναγία, που τους έσωσε από βέβαιο πνιγμό, ταξίδεψαν και ήλθαν στο Μοναστήρι την επόμενη χρονιά και έφεραν το δώρο τους.

 

 

Πηγή: Χρυσόστομου Παπαδάκη, Αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Θρόνου, Πρωτοσύγκελλος Ιεράς Μητροπόλεως Γορτύνης και Αρκαδίας, Οι Όσιοι Παρθένιος και Ευμένιος και η Ιερά Μονή Κουδουμά, § Οι μέλισσες, σελ. 220-221, Eκδόσεις Ιεράς Μονής Κουδουμά, Μοίρες 2003.