Ειδήσεις και ΑνακοινώσειςΕπιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Νέα θεραπεία για τον χρόνιο πονοκέφαλο

23 Οκτωβρίου 2013

Νέα θεραπεία για τον χρόνιο πονοκέφαλο

Untitled-90197

Ελπίδα για τη θεραπεία του χρόνιου πονοκεφάλου δίνει μια νέα θεραπεία που ανέπτυξαν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Τέξας.

Όπως ανακοίνωσαν σε συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στις ΗΠΑ, η θεραπεία μειώνει την ένταση του πονοκεφάλου τουλάχιστον κατά 70%, ενεργοποιώντας το περιφερικό νεύρο.

Για να το πετύχουν αυτό, οι επιστήμονες χρησιμοποιούν ένα μικροσκοπικό καλώδιο, το οποίο εμφυτεύεται στο μέτωπο ή στο ινιακό νεύρο, στο πίσω μέρος του κεφαλιού και μπλοκάρει τον πόνο στέλνοντας ηλεκτρικούς παλμούς.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η νέα μέθοδος δοκιμάστηκε σε ασθενείς, οι οποίοι ανέφεραν στη συνέχεια ότι μειώθηκαν σημαντικά οι πονοκέφαλοι, αλλά και η συχνότητα με την οποία εμφανίζονταν, αφού οι μέρες που αισθάνονταν έντονο πονοκέφαλο μειώθηκαν κατά 50%.

Σύμφωνα με τον δρ Billy K. Huh, το 90% των ασθενών δήλωσε πολύ ικανοποιημένο από τα αποτελέσματα της θεραπείας, ενώ κάποιοι απαλλάχτηκαν από χρόνιους πονοκεφάλους που επέμεναν σχεδόν επί μία δεκαετία.

Οι επιστήμονες τονίζουν ότι πρόκειται για μια πραγματική καινοτομία σε ό,τι αφορά το συγκεκριμένο πρόβλημα, η οποία θα δώσει στους ασθενείς τη δυνατότητα να αποκτήσουν μια σχεδόν φυσιολογική ζωή.

Ωστόσο, το μοναδικό της μειονέκτημα είναι το γεγονός ότι για να χορηγηθεί χρειάζεται αρκετός εξοπλισμός, ωστόσο πιστεύουν ότι τα πράγματα στο μέλλον θα απλουστευθούν.

Η νέα θεραπεία παρουσιάστηκε στο ετήσιο συνέδριο «Αναισθησιολογία 2013», το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Σαν Φρανσίσκο κατά το διάστημα 12-16 Οκτωβρίου, από την Αμερικανική Εταιρεία Αναισθησιολογίας.

 

 

Πηγή: http://www.ikypros.com/easyconsole.cfm?id=79469