Ειδήσεις και ΑνακοινώσειςΟρθόδοξη πίστη

Με λαμπρότητα και πλήθος πιστών στα Τρίκαλα η υποδοχή των Ιερών Λειψάνων της Αγίας Αναστασίας της Ρωμαίας

28 Οκτωβρίου 2013

Με λαμπρότητα και πλήθος πιστών στα Τρίκαλα η υποδοχή των Ιερών Λειψάνων της Αγίας Αναστασίας της Ρωμαίας

64128

Με την υποδοχή των Χαριτόβρυτων Ιερών Λειψάνων της της Οσιοπαρθενομάρτυρος προερχόμενα από την Ιερά Μονή Οσίου Γρηγορίου Αγίου Όρους, ξεκίνησαν σήμερα το απόγευμα, οι 5ήμερες λατρευτικές εκδηλώσεις στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Τρικάλων.

Όπως κατέγραψε το trikalanews.gr υπήρξε πανηγυρική υποδοχή των Ιερών Λειψάνων από πλήθος πιστών υπό του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κ. Αλέξιου έμπροσθεν του Ιερού Ναού επί της Ε.Ο. Λαρίσης – Ιωαννίνων, Ιερά Λείψανα που συνόδευαν οι Γρηγοριάτες Πατέρες του Αγίου Όρους.

Μεταξύ των πιστών ο Βουλευτής Τρικάλων της Ν.Δ. Κώστας Σκρέκας, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Γιώργος Τσίγκας και αντιπροσωπεία της ΣΜΥ Τρικάλων.

Μετά την υποδοχή των Ιερών Λειψάνων, ακολούθησε δέηση εντός του Ιερού Ναού και ο Μεγάλος Αρχιερατικός Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ. Αλέξιου με αρτοκλασία και Θείο Κήρυγμα.

Το αυριανό πρόγραμμα των λατρευτικών εκδηλώσεων, περιλαμβάνει στις 7 το πρωί Όρθρο και  Θεία Λειτουργία με Θείο Κήρυγμα από τον Αγιορείτη Ιερομόναχο π. Παΐσιο αδελφό της Ι. Μ. Οσίου Γρηγορίου, προσκύνηση των Ιερών Λειψάνων της Αγίας Αναστασίας καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και στις 5 το απόγευμα Μεγάλος Εσπερινός της Αγίας Σκέπης της Παναγίας και Ιερά Παράκληση της Αγίας Αναστασίας της Ρωμαίας με ομιλία από τον Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτ. π. Νικόλαο Χαντζιάρα.

 

 

Πηγή: http://www.trikalanews.gr/ta_nea_tis_polis/me_lamprotita_kai_pli8os_piston_sta_trikala_i_upodoxi_ton_ieron_leicanon_tis_agias_anastasias_tis_romaias.html