Γενικά Θέματα

Ζωή μεταλλαγής

3 Νοεμβρίου 2013

Ζωή μεταλλαγής

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Φρανσουά Ντολτό

 

Ο Ιησούς θέλει να μυήσει τον καθένα μας να ζει με πλαίσιο την αγάπη. Αυτό είναι το κλειδί της ζωής, η νίκη ενάντια στην αμαρτία, στο αίσθημα ενοχής που γεννά η υπεροψία των ανθρώπων όταν καταθλίβονται επειδή αποτυγχάνουν τα σχέδια και οι πράξεις τους. Η αγάπη δεν αναμασά τις πληγές, τις αποτυχίες και τις απελπισίες. Η αγάπη ποντάρει στο μέλλον και τα παίζει όλα για όλα. Η αγάπη ελπίζει τα πάντα.

Ο Ιησούς μας μυεί στο γεγονός ότι ο φυσικός θάνατος δεν είναι σκάνδαλο. Είναι αναγκαιότητα. Μας μαθαίνει ότι η οδύνη είναι κάτι μοιραίο, που οφείλεται στην οριοθετημένη από ένα σώμα και συνδεδεμένη με τον πλανήτη ύπαρξη μας. Δεν υποφέρουμε εξαιτίας του πνευματικού. Όμως η οδύνη που νιώθουμε στις δοκιμασίες μπορεί να βοηθήσει να συγκροτηθεί το πνευματικό είναι μας.

Ο Ιησούς πέρασε τη ζωή του κηρύσσοντας ότι αυτό που θεωρούμε αμαρτία είναι το κακό στα δικά μας μάτια, όχι στα μάτια του Θεού. Η οδύνη είναι τιμωρία στην αμαρτία. Ας αφήσουμε πια αυτή την έμμονη ιδέαν που αποδίδει στον Θεό εκδικητικά αισθήματα προς τους ανθρώπους.

Ο Ιησούς μας αποκαλύπτει ότι ο θάνατος είναι μεταλλαγή: το πνεύμα μας αποδεσμεύεται από την υλικότητα που, για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, οργάνωσε την παραμονή μας σε ένα σώμα. Η σεβαστή υλικότητα του σώματος, η πολύτιμη υγεία του, το ανεκτίμητο κάλλος του δεν είναι πράγματα που πρέπει να διατηρούνται ές αεί να προφυλάσσονται πάση θυσία από τους κινδύνους ή τις οδύνες! Θα ήταν σαν να ευχόμασταν στο έμβρυο να μείνει πάντα εκεί που είναι, στη ζεστασιά, αντί να κάνει τη ζωή «του». Το έμβρυο πρέπει να πεθάνει για να γεννηθεί το βρέφος.

Ζω σε κοινωνία με Ιησού σημαίνει δέχομαι να ζήσω τη μεταλλαγή, αφυπνίζομαι στην άλλη ζωή, ήδη από σήμερα.

Πηγή: isagiastriados.com