Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Μπρουσκέτες με σκορδάτα μανιτάρια

5 Νοεμβρίου 2013

Μπρουσκέτες με σκορδάτα μανιτάρια

mprousketes-me-skordata-manitaria

 

Σε ένα τέταρτο ετοιμάζουμε νόστιμες μπρουσκέτες. Παρέα με μια πράσινη σαλάτα έχουμε ένα ελαφρύ και νόστιμο μεσημεριανό!

Υλικά
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • 150 γρ. μικρά λευκά μανιτάρια
  • 2 σκελίδες σκόρδου, σε φετάκια
  • 1 κουτ. σούπας κονιάκ (ή κρασί)
  • 2 κουτ. σούπας φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα
  • 4 φέτες ψωμί, της αρεσκείας μας
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Μερίδες 4
Προετοιμασία 5΄
Μαγείρεμα 10΄

Διαδικασία

Σκουπίζουμε τα μανιτάρια με μια νοτισμένη πετσέτα και τα κόβουμε στα δύο.

 

Σοτάρουμε τα μανιτάρια και το σκόρδο στο ελαιόλαδο, σε δυνατή φωτιά για 3 – 4 λεπτά μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν. Αλατοπιπερώνουμε, σβήνουμε με το κονιάκ, προσθέτουμε τα φύλλα μαϊντανού, και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 λεπτά ακόμα.

 

Ψήνουμε το ψωμί στην τοστιέρα ή στο γκριλ και μοιράζουμε επάνω το μείγμα μανιταριών. Σερβίρουμε τις μπρουσκέτες ζεστές.

 

Συνοδεύουμε με Μια πράσινη σαλάτα.

Συνταγή TINA WEBB

Φωτογραφίες ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Πηγή: gastronomos.gr