Γενικά Θέματα

Σιγκαπούρης Κωνσταντίνος: «Οι τόποι εκεί είναι αφιλόξενοι, οι άνθρωποι θεωρούν τον Χριστιανισμό κάτι εχθρικό, κάτι δύσκολο, κάτι το οποίο φέρνει προκατάληψη και δυσπιστία για τις δικές τους παραδόσεις».

6 Νοεμβρίου 2013

Σιγκαπούρης Κωνσταντίνος: «Οι τόποι εκεί είναι αφιλόξενοι, οι άνθρωποι θεωρούν τον Χριστιανισμό κάτι εχθρικό, κάτι δύσκολο, κάτι το οποίο φέρνει προκατάληψη και δυσπιστία για τις δικές τους παραδόσεις».

1383588135_gm_cmfΤο πρωί της Κυριακής 3 Νοεμβρίου 2013 στα πλαίσια των Λατρευτικών Συνάξεων για το Θαύμα του Αγίου Νικολάου του Νέου δια του οποίου διέσωσε την Φερώνυμη Ενορία στη Θήβα στα δύσκολα και απαρηγόρητα χρόνια της Γερμανικής Κατοχής από την οργή και τα αντίποινα των αιμοβόρων Ναζί και για την Παρουσία της Θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας της Μυρτιδιωτίσσης Μικρασιάτικο Κειμήλιο του Μακαριστού Γέροντος Χρυσοστόμου (Αγγέλου), τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία με ιερουργό τον Σεβ.Μητροπολίτη Σιγκαπούρης κ.Κωνσταντίνο και η Ευχαριστήριος Δοξολογία. Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμα του αναφέρθηκε στο εορταζόμενο γεγονός, στην Ευαγγελική περικοπή και στις δυσκολίες του Ιεραποστολικού έργου που η Εκκλησία του εμπιστεύθηκε στην μακρινή Νότιο Ασία «σε χώρες όπου για να μπορέσουμε να ανοίξουμε μια Εκκλησία και να λειτουργήσουμε είναι μεγάλο γεγονός, υπογράμμισε ο Σεβασμιώτατος. Διότι οι τόποι εκεί είναι αφιλόξενοι, οι άνθρωποι θεωρούν τον Χριστιανισμό κάτι εχθρικό, κάτι δύσκολο, κάτι το οποίο φέρνει προκατάληψη και δυσπιστία για τις δικές τους παραδόσεις. Εμείς σήμερα ήλθαμε στην Εκκλησία να προσευχηθούμε ελεύθερα, ήλθαμε στην Εκκλησία να ακουμπήσουμε την καρδιά μας στον Θεό η και πολλές φορέα ακούμε την καμπάνα να κτυπά και λέμε η Εκκλησία θα είναι πάντοτε εκεί. Για κάποιους ανθρώπους δεν υπάρχει η Εκκλησία, δεν θα ακούσουν ποτέ την καμπάνα, δεν θα μπορέσουν να λειτουργηθούν θα πρέπει να πάνε κρυφά για να γίνει μια Θ.Λειτουργία.1383545657_gm_cmf

Ας είμαστε ευλογημένοι από τον Θεό εμείς που μπορούμε ελεύθερα και έχουμε και τον Μωυσή και τους Προφήτες και έχουμε και την πολυτέλεια να πιστεύουμε αυτό που θέλουμε και να προσευχόμαστε. Και να είμαστε ευγνώμονες στον Θεό και στους Αγίους και στον Άγιο Νικόλαο τον Νέο που εσείς Τον γνωρίζετε καλά, σας προστατεύει, σας αγαπάει και είναι πάντοτε παρηγοριά σας».

Για την πολύτιμη συνδρομή τους .

1383545686_gm_cmf

1383587969_gm_cmf

1383545711_gm_cmf

1383545738_gm_cmf

1383545768_gm_cmf

1383588009_gm_cmf

π. Ευάγγελος