Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Ο νέος δήμαρχος της Νέας Υόρκης και ο Κύπριος στο Δ.Σ

7 Νοεμβρίου 2013

Ο νέος δήμαρχος της Νέας Υόρκης και ο Κύπριος στο Δ.Σ

νέος δήμαρχος
Ο Μπιλ ντε Μπλάζιο θα ορκιστεί την 1η Ιανουαρίου 2014

Μετά από τέσσερις συνεχόμενες επικρατήσεις για τους Ρεπουμπλικανούς ο μεγαλύτερος δήμος των Ηνωμένων Πολιτειών πέρασε στα χέρια των Δημοκρατικών. Ο Μπιλ ντε Μπλάζιο πανηγύρισε με την οικογένειά του ως ο μεγάλος νικητής στο δήμο της Νέας Υόρκης.

Ο Μπιλ ντε Μπλάζιο θα ορκιστεί και θα αναλάβει καθήκοντα την 1η Ιανουαρίου 2014, διαδεχόμενος τον Μάικλ Μπλούμπεργκ. Ο 52χρονος ντε Μπλάζιο θα είναι ο 109ος δήμαρχος της Νέας Υόρκης. Βέβαιη θεωρείται και η νίκη Κύπριου στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ο Μπιλ ντε Μπλάζιο είναι ιταλοαμερικανός παντρεμένος με την αφροαμερικανίδα ποιήτρια Chirlane McCray και έχει δυο παιδιά.

Τα τελευταία τρία χρόνια, ο ντε Μπλάζιο υπηρέτησε στη θέση του Συνηγόρου του Πολίτη, ενώ παλαιότερα υπήρξε σύμβουλος της Χίλαρι Κλίντον στην προεκλογική της εκστρατεία για τη Γερουσία.

Βέβαιη θεωρείται και η νίκη του ελληνοαμερικανού, με καταγωγή από την Κύπρο, Κώστα Κωνσταντινίδη, υποψηφίου του Δημοκρατικού κόμματος, για θέση στο Δημοτικό Συμβούλιο της Νέας Υόρκης από την περιοχή της Αστόριας. Ο κ. Κωνσταντινίδης θα είναι ο πρώτος ομογενής που θα γίνει μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου της Νέας Υόρκης.

Στο Νιου Τζέρσεϊ ο Ρεπουμπλικανός ο Κρις Κρίστι κατάφερε να επανεκλεγεί κυβερνήτης κατατροπώνοντας την γερουσιαστή των Δημοκρατικών Μπάρμπαρα Μπουόνο. Είναι και ένα από τα φαβορί για την διεκδίκηση του χρίσματος για λογαριασμό του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στις προεδρικές εκλογές του 2016.

Στην Βιρτζίνια κυβερνήτης εξελέγη ο επιχειρηματίας και βετεράνος χρηματοδότης του Δημοκρατικού Κόμματος, Τέρι Μακόλιφ.

Κώστας Κωνσταντιδης

Πηγή: ikypros.com