Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Τα λείψανα του αοιδίμου Μητροπολίτη Πολυκάρπου υποδέχεται η Ξάνθη

8 Νοεμβρίου 2013

Τα λείψανα του αοιδίμου Μητροπολίτη Πολυκάρπου υποδέχεται η Ξάνθη

ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΗ ανακομιδή των λειψάνων του αοιδίμου Μητροπολίτη Ξάνθης Πολυκάρπου Ψωμιάδη από το Κοιμητήριο της Νέας Σμύρνης στην Ξάνθη θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Νοεμβρίου.

Ο μακαριστός Ιεράρχης, ο οποίος μετά την Μικρασιατική καταστροφή και την ανταλλαγή των πληθυσμών, κατεστάθη Μητροπολίτης Ξάνθης, ποίμανε θεοφιλώς την τοπική Εκκλησία κατά τα έτη 1922-35, και παραιτήθηκε από αυτήν εξαιτίας της ταραχώδους πολιτικής καταστάσεως της περιόδου.
Έκτοτε διέμεινε ως σχολάζων Μητροπολίτης στη Νέα Σμύρνη μέχρι της εκδημίας του, και τάφηκε στο Κοιμητήριό της, όπου και ευρίσκεται μέχρι σήμερα.
Η επίσημη και τιμητική υποδοχή των λειψάνων του μακαριστού Μητροπολίτου, τα οποία θα συνοδεύει επισήμως στην Ξάνθη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Σμύρνης κ. Συμεών, θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:
Σάββατο 9 Νοεμβρίου, ώρα 17:30
Επίσημη υποδοχή των λειψάνων στην Πλατεία Μητροπόλεως Ξάνθης. Εσπερινός.
ώρα 19:00
Επίκαιρη ομιλία από τον τ. Σχολικό Σύμβουλο Θεολόγων κ. Πέτρο Γεωργαντζή, στην Αίθουσα του Συλλόγου Ποντίων.
Κυριακή 10 Νοεμβρίου, ώρα 07:00 -10:30
Πανηγυρική Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία και Μνημόσυνο στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Τιμίου Προδρόμου, συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμονος, Νέας Σμύρνης κ.κ. Συμεών και Δράμας Παύλου. Εναπόθεση των λειψάνων στον χώρο του Κοιμητηρίου, όπου αναπαύονται οι αοίδιμοι Μητροπολίτες Ξάνθης.