Ειδήσεις και ΑνακοινώσειςΟρθόδοξη πίστη

Εκδήλωση Κομισιόν στη Λευκωσία για την Πολιτιστική Κληρονομιά

9 Νοεμβρίου 2013

Εκδήλωση Κομισιόν στη Λευκωσία για την Πολιτιστική Κληρονομιά

ÊÕÐÑÏÓ ÌÏÍÇ ×ÑÉÓÔÏÕ ÁÍÔÉÖÙÍÇÔÇΟι εργασίες διατήρησης της πολιτιστικής κληρονομιάς στην Κύπρο θα παρουσιαστούν σε εκδήλωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το απόγευμα της Παρασκευής, στην Πράσινη Γραμμή της Λευκωσίας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, σκοπός της εκδήλωσης είναι να υπογραμμιστεί η επιτυχής συνεργασία μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της δικοινοτικής Τεχνικής Επιτροπής για την Πολιτιστική Κληρονομιά.

Όπως αναφέρεται, από το 2012 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει διαθέσει ευρωπαϊκά κονδύλια ύψους 4 εκατ. ευρώ για την υλοποίηση των προτεραιοτήτων της Τεχνικής Επιτροπής για την Πολιτιστική Κληρονομιά. Τα έργα υλοποιούνται από το αναπτυξιακό πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών (UNDP) «Εταιρική Σχέση για το Μέλλον», σε συνεργασία με το γνωμοδοτικό συμβούλιο της Τεχνικής Επιτροπής.

Η εκδήλωση, συνεχίζει η ανακοίνωση, θα περιλαμβάνει συναυλία δικοινοτικού κουϊντέτου μουσικής δωματίου.

Το κονδύλιο των 4 εκατ. ευρώ προορίζεται για εργασίες συντήρησης και επείγουσες εργασίες σε ορισμένους τόπους πολιτιστικής κληρονομιάς, για την ενίσχυση δέκα μικροσχεδίων, καθώς και για εκστρατείες ευαισθητοποίησης του κοινού σε όλη την Κύπρο.

Οι τόποι που επελέγησαν για να λάβουν χρηματοδοτικές ενισχύσεις από την ΕΕ περιλαμβάνονται σε κατάλογο σημαντικών μνημείων πολιτιστικής κληρονομιάς που έχει καταρτίσει η δικοινοτική Τεχνική Επιτροπή για την Πολιτιστική Κληρονομιά.

Η χρηματοδότηση  της πρωτοβουλίας αυτής από την ΕΕ προέρχεται από το πρόγραμμα βοήθειας προς την τουρκοκυπριακή κοινότητα.

Πηγή:onlycy.com