Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Τέσσερις πιγκουΐνοι Humboldt στο ζωολογικό κήπο της Πάφου

10 Νοεμβρίου 2013

Τέσσερις πιγκουΐνοι Humboldt στο ζωολογικό κήπο της Πάφου

πιγκουίνοιMε τέσσερις πιγκουΐνους του είδους Humboldt της Νότιας Αμερικής, του Περού και της Αργεντινής ενισχύθηκε ο ζωολογικός κήπος της Πάφου, που βρίσκεται στον Άγιο Γεώργιο Πέγειας.

Οι πιγκουΐνοι Humboldt προτιμούν επίπεδες περιοχές στη θάλασσα, εκτός τον καιρό της αναπαραγωγής τους, που απομονώνονται σε βραχώδεις περιοχές και κτίζουν την φωλιά τους με μικρά χαλίκια. Η κύηση τους διαρκεί 40 με 43 μέρες, και γεννούν από ένα μέχρι δύο μωρά. Προστατεύονται και από τους δύο γονεί , και είναι μονογαμικά πουλιά.

Η Ξένια Χριστοφόρου υπεύθυνη του Ζωολογικού κήπου δήλωσε πως οι πιγκουΐνοι του είδους Humboldt κατά το 80% τρώνε ψάρια , όπως σαρδέλες , μπακαλιάρους και ρέγκες , ενώ το 20% της διατροφής τους είναι ασπόνδυλα ψάρια όπως σουπιές και καλαμάρια.

Η κ Χριστοφόρου ανέφερε ακόμη πως οι πιγκουΐνοι που φιλοξενεί ο Ζωολογικός κήπος της Πάφου, πίνουν αλμυρό νερό για ενυδάτωση , κινούνται με ταχύτητα 45 χιλιόμετρα την ώρα μέσα στο νερό, ενώ έξω είναι πολύ αργοί. Σε ζωολογικούς κήπους και ινστιτούτα πρόσθεσε ζουν περίπου 25 χρόνια, ενώ στο φυσικό τους περιβάλλον, ζουν από 10 μέχρι και 15 χρόνια.

Η υπεύθυνη του ζωολογικού κήπου, ανέφερε επίσης, πως οι συγκεκριμένοι πιγκουΐνοι Humboldt έχουν ένα σημαντικό επίπεδο νοημοσύνης που τους επιτρέπει να ανταποκρίνονται σωστά σε πολλά πειράματα επιλογής και να απολαμβάνουν την ορχηστική μουσική, για αυτό και τους βάζουν να ακούνε μουσική.

O ζωολογικός κήπος της Πάφου είναι ο πρώτος μεγαλύτερος αδειούχος κήπος στην Κύπρο και σε ένα καταπράσινο και απείραχτο φυσικό περιβάλλον 100.000 τ.μ. στεγάζει πάνω από 1000 είδη πουλιών και ζώων από κάθε γωνιά του πλανήτη.

Η συλλογή από εξωτικά πουλιά και δηλητηριώδη φίδια είναι από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη.

Πηγή:sigmalive.com