Ειδήσεις και ΑνακοινώσειςΟρθόδοξη πίστη

Μνήμη Ιερωνύμου Αρχιεπισκόπου πρώην Αθηνών

11 Νοεμβρίου 2013

Μνήμη Ιερωνύμου Αρχιεπισκόπου πρώην Αθηνών

IMG_3220

Ο εορτασμός της μνήμης του Αγίου Νεκταρίου, στο ομώνυμο παρεκκλήσιο της ενορίας Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως, ξεκίνησε την Πέμπτη το απόγευμα με την τέλεση Ιερού Ευχελαίου από ιερείς του Ναού.

IMG_3494

Το εσπέρας της εορτής, τελέσθηκε ο Εσπερινός στον οποίο χοροστάτησε ο Επίσκοπος Σαλώνων Αντώνιος και ομίλησε ο Αρχιμανδρίτης Συμεών Βολίωτης, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος, του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερωνύμου.

IMG_3466

Την κυριώνυμο ημέρα τελέσθηκε ο Όρθρος και Θεία Λειτουργία, από το επίσκοπο Αντώνιο ο οποίος και ομίλησε. Το απόγευμα τελέσθηκε μεθέορτος Εσπερινός και ακολούθησε λιτανεία της Ιεράς Εικόνος και των Τιμίων Λειψάνων του Αγίου προεξάρχοντος του ιδίου Αρχιερέως. Στην λιτάνευση συμμετείχε ο Δήμαρχος Ηλιουπόλεως Βασίλειος Βαλασόπουλος επικεφαλής Αντιδημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων.

IMG_3439

Του πανηγυρικού εορτασμού ακολουθεί ετησίως Θεία λειτουργία εις ανάμνηση των εγκαινίων του Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνης (10/11/1996) υπό του τότε Επισκόπου Διαυλείας Δαμασκηνού. Στην Λειτουργία αυτή, τελείτε και το μνημόσυνο των κτητόρων του Ναού.IMG_3639

 

Εφέτος η επέτειος των εγκαινίων, συνέπεσε ημέρα Κυριακή και πρό της 25ης επετείου, από της κοιμήσεως του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου πρώην Αθηνών Ιερωνύμου (+15/11/1988).

IMG_3632

Στην Θεία Λειτουργία που τελέσθηκε, παρέστει συμπροσευχόμενος  και ομίλησε ο Μητροπολίτης Αχελώου Ευθύμιος, ο οποίος τέλεσε και το Ιερό Μνημόσυνο του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, των Ιερέων και των Κτητόρων του Ναού.

IMG_3571

Εκ του τμήματος Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας

του Ενοριακού Συμβουλίου Ποιμαντικού Έργου,

του Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως