Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Επιτυχία το Pafos Sprint Triathlon

15 Νοεμβρίου 2013

Επιτυχία το Pafos Sprint Triathlon

Triathlon 2013 Ironman World ChampionshipsΚατενθουσιασμένοι έμειναν οι αθλητές, το κοινό και οι διοργανωτές από τη διοργάνωση του πρώτου Pafos Sprint Triathlon, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Με σύμμαχο τον πανέμορφο “καλοκαιρινό” καιρό, την άψογη διοργάνωση, τη βοήθεια των δεκάδων εθελοντών και τη στήριξη από τους Δήμους Πάφου και Γεροσκήπου, την Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Πάφου και ξενοδόχους, προστίθεται στην ανακοίνωση, έγινε κατορθωτή η πλήρης επιτυχία του αγώνα.

Στον αγώνα έλαβαν μέρος πέραν των 100 συμμετεχόντων, ξένοι από διάφορες χώρες, καθώς και Κύπριοι αθλητές, ενώ μέρος της διαδρομής της ποδηλασίας και το τρέξιμο διεξάχθηκαν σε δρόμους του Δήμου Πάφου και του Δήμου Γεροσκήπου.

Ο αγώνας κάλυψε 750 μέτρα κολύμπι, 18 χλμ ποδηλασία και 5χλμ τρέξιμο, η έναρξη δόθηκε στην Πλαζ Γεροσκήπου, ενώ ο τερματισμός και η βράβευση πραγματοποιήθηκαν στην Πλατεία του μεσαιωνικού κάστρου της κάτω Πάφου.

Η εν λόγω εκδήλωση αποτελεί προπομπό και μέρος προετοιμασίας για το Διεθνή Αγώνα Τριάθλου, που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Απρίλιο 2014 στην Πάφο, όπου όλοι οι εμπλεκόμενοι προσβλέπουν να καταστεί θεσμός και να προσελκύει εκατοντάδες συμμετέχοντες από το εξωτερικό κάθε χρόνο.

Η όλη προσπάθεια των εμπλεκόμενων, όπως αναφέρεται, εστιάζεται στο στόχο στο να προωθηθεί η Πάφος ως αθλητικός τουριστικός τουρισμός, καθώς και η περιοχή γενικότερα ως ιδανικός προορισμός για αθλητικές διοργανώσεις ιδιαίτερα τη χειμερινή περίοδο.

Πηγή:onlycy.com