Γενικά Θέματα

Ποτέ μην τα βάζεις με έναν ελέφαντα!

15 Νοεμβρίου 2013

Ποτέ μην τα βάζεις με έναν ελέφαντα!

E765DC0D41A163F437C21772C16AD0D5Απίστευτες φωτογραφίες

Μεγάλο μάθημα πήρε ένας θηλυκός ιπποπόταμος που χρειάστηκε να τα βάλει με έναν ελέφαντα που πλησίασε απειλητικά το μικρό της, αλλά βρέθηκε να… ίπταται από την επίθεση του σαφώς πιο μεγαλόσωμου αντιπάλου

Οι ιπποπόταμοι είναι γνωστό ότι αποτελούν ένα από τα πιο επικίνδυνα ζώα στον κόσμο, πολύ περισσότερο δε όταν χρειαστεί να προστατεύσουν τα μικρά τους. Ακόμη κι αυτοί όμως σηκώνουν τα χέρια ψηλά όταν πρέπει να αντιμετωπίσουν έναν ελέφαντα.

Αυτό συνέβη στην περίπτωση ενός θηλυκού ιπποπόταμου που χρειάστηκε να τα βάλει με έναν ελέφαντα που πλησίασε απειλητικά το μικρό της, αλλά βρέθηκε να… ίπταται από την επίθεση του σαφώς πιο μεγαλόσωμου αντιπάλου.

Το περιστατικό αποθανάτισε με το φακό του ο 40χρονος φωτογράφος άγριας φύσης Rian Van Schalkwyk στο Erindi Private Game Reserve στο Windhoek της Ναμίμπια.

Ο 40χρονος ζει μόνιμα στην μικρή πόλη Rundu, στα σύνορα με την Αγκόλα μαζί με τη σύζυγό του Bonnie . Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν την περασμένη Κυριακή όταν μετά το γεύμα πήγε μια βόλτα έξω από την πόλη.99419FEE8F6196BCEA9D8360208645A2

“Φωτογράφιζα μια ομάδα ιπποπόταμων που απολάμβαναν το μπάνιο τους. Στην περιοχή βρισκόταν και μια ομάδα από ελέφαντες. Όταν προσπάθησαν να πλησιάσουν απειλητικά ένα ιπποποταμάκι, η μητέρα του, προσπάθησε να το προστατεύσει” και προσθέτει: “Στη συνέχεια , ο ελέφαντας απλά στάθηκε εκεί και κουνούσε το κεφάλι του. Ο ιπποπόταμος υποχώρησε στο νερό.”

Πηγή: protothema.gr